SEGRE

Skoda Octavia RS IV, sostenible i esportiu

Per primera vegada, els RS estrenaran un motor híbrid endollable, que al combinar el propulsor de gasolina 1.4 TSI i l'elèctric rendiran 245 CV.

Skoda Octavia RS IV, sostenible i esportiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Skoda estrenarà un model de la seua família RS amb motor híbrid endollable. El nou Octavia RS iV ha estat equipat amb un propulsor de gasolina 1.4 TSI i un motor elèctric de 85 kW, que rendeixen conjuntament 245 CV. El fabricant txec també oferirà el nou Octavia amb tres versions electrificades addicionals. Així, les dos variants e-TEC, de 110 i 150 CV, faran servir tecnologia mild hybrid inèdita a Skoda.

L’Octavia RS iV és immediatament reconeixible com a variant esportiu límit de gamma de l’Octavia, actualment en la seua quarta generació. La bateria d’alta tensió de ions de liti té una capacitat de 13 kWh, la qual cosa li confereix una autonomia elèctrica de 60 quilòmetres en cicle WLTP. En mode Sport, que permet que els conductors facin ús de tota la potència del seu cotxe, l’RS iV accelera de 0 a 100 km/h en tan sols 7,3 segons, amb una velocitat punta de 225 km/h. La direcció progressiva ve de sèrie i l’ajustament dinàmic de la suspensió, típic de la gamma RS, està adaptat a estils de conducció enèrgics.

Exteriorment, exhibeix els detalls negres esportius típics de l’RS. A més, equipa llums antiboira led específics i llantes d’aliatge negres de 18 polzades. La graella Skoda, les entrades d’aire, el difusor del faldó davanter RS específic, el difusor posterior i els marcs de les finestres vénen en negre esportiu.

L’aposta pel negre s’estén a l’interior. El volant multifunció de tres ràdios porta un logo RS i els seients esportius són revestits amb una tapisseria negra. Tires decoratives amb aspecte RS i pedals de disseny d’alumini completen la impressió esportiva.

Les dos versions e-TEC de l’Octavia han debutat a Skoda. Seran els primers cotxes de sèrie de la marca amb tecnologia mild hybrid quan comencin a sortir de la línia de producció aquest estiu. Tots dos models poden ser identificats amb una insígnia específica.

Hibrid endollable. A banda de la variant RS de l’Octavia iV, Skoda també ofereix un motor híbrid endollable amb els acabats Ambition i Style. Aquesta variant està equipada amb transmissió DSG de 6 velocitats i emet uns 30 g/km de C02.

Estalvi. La tecnologia híbrida permet recuperar energia durant la frenada, que es fa servir per donar suport al motor de combustió. Si s’hi suma la funció stop/start, és possible estalviar fins a 0,4 litres de carburant per cada 100 quilòmetres.

tracking