SEGRE

Honda Jazz, un petit urbà amb cor híbrid

El model incorpora una tecnologia híbrida derivada de la Fórmula 1. Consta de dos motors elèctrics, un de gasolina i bateria d'ions de liti.

Honda Jazz, un petit urbà amb cor híbrid

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Honda Jazz, que preveu arribar al mercat aquest estiu, portarà dels circuits de Fórmula 1 a la carretera l’avançada innovació híbrida d’Honda. El sistema e:HEV s’ha dissenyat per proporcionar un estalvi de combustible òptim, així com una experiència de conducció agradable. Incorpora dos motors elèctrics compactes i de gran potència connectats a un motor de gasolina DOHC i-VTEC d’1,5 litres així com una bateria d’ions de liti en combinació amb un nou canvi automàtic de transmissió intel·ligent.

Aquesta mecànica electrificada desenvolupa una potència de 109 CV i 253 Nm de parell màxim, la qual cosa permet al nou Jazz accelerar de 0 a 100 km/h en 9,4 segons i arribar a una velocitat màxima de 175 km/h. Segons el cicle WLTP homologarà unes emissions de CO2 de 102 g/km i un consum mitjà de combustible de 4,5 l/100 quilòmetres.

Més confortable

No obstant, si hi ha un tret distintiu d’aquest nou model Jazz és la seua confortabilitat, superior en la seua categoria. Això és fruit d’una nova plataforma ergonòmica, que millora la comoditat del conductor i acompanyant. La nova estructura del seient, amb un encoixinat més gran, dota la base del seient d’una òptima flexibilitat, sense que s’enfonsi pel pes. Aquesta mateixa plataforma s’integra al suport del seient i ofereix més suport a la zona lumbar i a la pelvis. Amb això contribueix a evitar el cansament en trajectes llargs. A més a més, la nova estructura fa que resulti més fàcil mantenir una postura de conducció estable, fins i tot a l’agafar revolts i en terrenys irregulars, ja que evita el balanceig del cos.

De fet, una sèrie de petits ajustaments contribueix a reduir en gran manera les tensions físiques al conduir. Aquí s’inclou la nova col·locació del pedal del fre, amb la qual cosa es redueix la necessitat d’ajustar la posició del seient.

D’altra banda, com que s’ha considerat la comoditat a la part posterior, els ocupants també gaudiran en aquest model d’un espai per a les cames inigualable en la seua classe de 989 mil·límetres. A més, fent honor al seu ADN de monovolum, el dipòsit s’ha col·locat al centre del xassís, la qual cosa ha permès que el nou Jazz mantingui l’excel·lent versatilitat dels Honda Magic Seats, que s’abaten completament si és necessari transportar paquets grans o de formes irregulars.

El model estarà disponible amb quatre nivells d’equipament: Confort, Elegance, Executive i Crosstar. L’acabat d’accés equipa de sèrie climatitzador automàtic, sensors d’aparcament davanter i posterior, fars led amb canvi automàtic de llums curts/llargs i sensor de pluja.

Modes. Per circular a velocitats pròpies d’una autopista s’activa el Mode Drive. En Mode Hybrid l’energia sobrant del motor de gasolina es pot derivar per recarregar la bateria. I el Mode EV s’activa quan l’automòbil desaccelera i recupera energia.

Seguretat. Ve amb control de creuer adaptatiu, alerta de canvi involuntari de carril o reconeixement de senyals de circulació. Equipa fins a 10 airbags, entre els quals un de central que evita que els caps entre conductor i copilot puguin xocar entre si.

tracking