SEGRE

Audi e-tron S i e-tron S Sportback, una nova dimensió en elèctrics

Es converteixen en els primers vehicles produïts en sèrie amb tres motors elèctrics.

Audi e-tron S i e-tron S Sportback, una nova dimensió en elèctrics

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Audi continua la seua ofensiva elèctrica llançant els nous Audi e-tron S i Audi e-tron S Sportback. A més de la tracció Quattro totalment elèctrica, estan equipats amb un sistema que distribueix la força de forma variable i activa entre les rodes de l’eix posterior.

Els dos models S elèctrics utilitzen dos motors elèctrics a l’eix posterior i un al davanter, la qual cosa els converteix en els primers cotxes del món produïts en sèrie amb tres motors elèctrics. La bateria d’alta tensió té una capacitat de 95 kWh, amb el 91per cent utilitzable. Amb una única càrrega de bateria arriben en cicle WLTP a una autonomia de 360 quilòmetres, en el cas de l’e-tron S, i 365 quilòmetres si es tracta de l’S Sportback.

En el mode S de la transmissió, tots dos models rendeixen al màxim durant vuit segons, amb una potència màxima de 503 cavalls. Per accelerar de 0 a 100 quilòmetres per hora a penes necessiten 4,5 segons i assoleixen una velocitat màxima de 210 km/h. La suspensió compta amb ajustaments específics per als models S. El Drive Select ofereix set perfils de conducció. Actua, per exemple, sobre la suspensió pneumàtica adaptativa esportiva, i pot variar l’altura de la carrosseria fins a 76 mil·límetres depenent dels ajustaments i la situació de la conducció.

Tant l’e-tron S com l’Sportback revelen la seua potència elèctrica a primera vista. Els para-xocs, les llantes de 20”, els passos de roda eixamplats o les motllures subratllen el caràcter esportiu. Els dos models poden equipar-se amb els fars Matrix Led digitals com a opció.

A més a més, estan equipats amb el sistema de control digital MMI Touch Response, amb dos grans pantalles tàctils centrals. En la tercera, la de l’Audi Virtual Cockpit, el conductor pot seleccionar un mode de visualització que mostra tot allò relacionat amb la tracció elèctrica. Els models preveuen arribar al mercat europeu a la tardor.

Aerodinàmica. Gràcies als miralls retrovisors virtuals opcionals, els S obtenen un excel·lent coeficient de resistència aerodinàmica. Tant que és de només 0,26 en l’Sportback i 0,28 en l’e-tron S, tot i l’eixamplament que experimenten els passos de roda.

Audi Connect. Aquests serveis completen el sistema de navegació, especialment el planificador de rutes e-tron ampliat, que calcula el camí més ràpid incloent les parades òptimes per realitzar la recàrrega de la bateria tenint en compte les dades del trànsit.

tracking