SEGRE

Citroën C3 Aircross, per a la ciutat i el temps lliure

Dotat de motors gasolina i dièsel, l'aspecte pot personalitzar-se al permetre escollir entre setanta combinacions cromàtiques.

Citroën C3 Aircross, per a la ciutat i el temps lliure

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Modern, confortable i versàtil, el nou Citroën C3 Aircross és un cotxe versàtil per a la vida quotidiana, idoni tant per a la feina com per gaudir del temps lliure.

El seu aspecte expressa robustesa i protecció. La sensació de potència s’incrementa amb un nou frontal, amb línies geomètriques i una nova firma lluminosa amb tecnologia led. No obstant, l’aspecte final pot personalitzar-se segons els gustos de cada client: n’hi ha prou amb triar entre les setanta combinacions cromàtiques fruit de conjugar tapisseries, set colors de carrosseria, quatre equips de color exteriors o dos tons per al sostre.

El nou SUV sorprèn per la seua habitabilitat, capacitat de càrrega i modularitat d’espai malgrat les seues dimensions exteriors compactes, amb una longitud de quatre metres i setze centímetres. A la fila posterior viatjaran fins i tot persones d’estatura elevada i l’eventual passatger central gaudirà d’un dels millors espais de la categoria. Disposa de solucions de gran utilitat. Els seients posteriors s’abaten en dos parts i tenen un desplaçament longitudinal de quinze centímetres per optimitzar el volum del maleter.

A més, el suport del seient de l’acompanyant pot plegar-se cap endavant per carregar objectes llargs de fins a 2,40 metres. El nou model ofereix una gamma de motoritzacions de gasolina Pure Tech i dièsel BlueHDi, eficients i amb elevades prestacions, i combinades amb canvi manual de sis marxes i canvi automàtic EAT6.

La versió més potent munta el propulsor PureTech 130 de gasolina, un conjunt que sorprèn pel seu confort de suspensió però també per l’agilitat. El canvi automàtic incrementa el confort sense penalitzar les prestacions.

Tracció. El C3 Aircross té tracció davantera, però ofereix una gran versatilitat d’ús en tots els terrenys, inclosos aquells en els quals l’adherència és escassa. Els que vulguin abandonar l’asfalt poden utilitzar el Grip Control amb Hill Assist Descent.

tracking