SEGRE

La millora contínua és bàsica per al nostre negoci

BBVA ha contribuït al creixement i expansió de Laumont, una empresa majorista amb seu central a Tàrrega que selecciona i ven bolets i tòfones a més de trenta països d’arreu del món i manté una clara aposta per la innovació

Laumont és una de les 4  primeres empreses del món en tòfones

Laumont és una de les 4 primeres empreses del món en tòfones

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Consolidades com a motor agroalimentari, les terres de Lleida són també punta de llança en la distribució de delícies gastronòmiques com els bolets i les tòfones. Dos productes servits pel Laumont, amb seu central a Tàrrega. Tres milions de quilos de bolets i 25.000 de tòfones comercialitzades a l’any, 3.000 clients atesos i més de 30 països on exporten donen fe de la potència de la firma, a l’expansió de la qual ha contribuït BBVA. Tot plegat, ho explica el Managing Director, Joan Casals.

Què és Laumont?

Som una empresa majorista de tòfona i bolets amb més de 30 anys d’història, que selecciona i lliura el producte als clients d’arreu del món. Disposem de cinc punts. D’una banda, la seu central a Tàrrega i de l’altra, una fàbrica a Valladolid, que són centres de selecció i processament ubicats en llocs estratègics propers a les zones de recol·lecció. De l’altra, tenim punts de venda als tres principals mercats majoristes d’Espanya, Mercabarna, Mercamadrid i Mercabilbao. Disposem d’un equip integrat per 40 persones i la nostra facturació ronda els 22 milions d’euros a l’any.

El 70 per cent de la nostra distribució és de bolets, frescos, congelats i deshidratats, i el 30 per cent de tòfones. D’aquest darrer producte, exportem un 95 per cent arreu del món, a mercats com els Estats Units, Mèxic, Dubai, Japó o Europa. Pel que fa als bolets, ens movem fonamentalment pel mercat nacional, ja que al distribuir pels tres principals mercats de productes frescos ens permet arribar en el menor temps possible i garantint la màxima conservació del producte. En bolets, el 80% són frescos i un 20% congelats o en conserva.

Algun projecte en cartera?

Obrir noves seus no, atès que l’any passat vam obrir la factoria de Valladolid, que treballa sota la certificació de seguretat alimentària de la IFS. En bolets, treballarem en nous formats.

La innovació és essencial, doncs..

Estem modernitzant-nos, apostem per la recerca i desenvolupament. La millora contínua és bàsica per al nostre negoci. De fet, a l’Estat som la principal empresa del sector i pel que fa a les tòfones, som una de les quatre primeres empreses d’àmbit mundial.

En alguns mercats on ja hem accedit, busquem consolidar-nos, per tal d’anar creixent. Fet i fet, ens hem d’adaptar al nostre client. Com a majoristes que som, el client final acaba sent l’usuari del restaurant.

Quina és la clau del vostre èxit?

Una barreja de més de 30 anys de trajectòria professional amb una innovació contínua i un equip humà molt important. Els recursos humans són claus. Hem de garantir qualitat de servei, un compromís amb l’excel·lència.

La crisi econòmica us ha passat factura?

Tenim una trajectòria bona, amb un increment progressiu de la facturació. Ens hem sabut adaptar al mercat, ja que ha canviat el tipus de negoci. Tot i que els temps han estat difícils, el cert és que no hem tingut pèrdues, tal vegada perquè hem sabut ser més competitius.

BBVA us ha donat suport en l’expansió del vostre negoci. En què ha consistit?

Ha estat un suport tant d’ordre financer com operatiu. Sempre hem tingut un suport molt important per part de l’entitat, tant pel que fa a les operacions d’impoexpo com per moure’s en el mercat interior. Sempre ens ha ajudat quan ens ha fet falta. En aquest sentit, en la posada en marxa de la factoria de Valladolid han contribuït a finançar la inversió.

A parer vostre, quin paper juga el finançament exterior? Sense ell, hauria estat possible tirar endavant?

Hauria estat molt més difícil. Per exemple, en el cas d’un producte com els bolets, estem obligats a disposar d’un estoc elevat, però s’ha de finançar d’alguna manera.

tracking