SEGRE

PATROCINAT

Descens Internacional del Cinca en Piragües

La popular prova, d’Interès Turístic d’Aragó, se celebra el 25 d’agost

DEscenso cinca

DEscenso cinca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Descens Internacional del Cinca discorre entre les poblacions de Fraga, Torrent de Cinca i Mequinensa al llarg d’un trajecte, en la modalitat popular, de 19 quilòmetres, tenint una primera part amb zones més ràpides i els últims 6 quilòmetres d’aigües tranquil·les coincidint amb el tram final del Cinca i Segre a la seua arribada a l’Ebre. Està organitzat per la Comarca del Baix Cinca, els Ajuntaments de Fraga, Torrent de Cinca i Mequinensa, Capri Club de Mequinensa, Caiac Baix Cinca i col·laboren també en el mateix les Federacions Espanyola i Aragonesa de Piragüisme.

Esport, aventura i naturalesa t’esperen al Riu Cinca el proper 25 d’agost de 2019.

Es tracta d’una Prova Internacional d’Interès Especial per la Real Federación Español de Piragüisme i Activitat d’Interès Turístic d’Aragó.

ENLLAÇOS

> PROGRAMACIÓ I HORARIS

>

PÀGINA OFICIAL

>

Reglament i inscripions modalitat competició

>

Reglament i inscripcions modalitat popular

PLÀNOL DEL TRAJECTE

El tram de riu discorre entre les localitats de Fraga i Mequinensa, corresponent-se al Cinca en el seu tram final, la seua posterior fusió amb el Segre quilòmetres a baix i finalment la seua desembocadura a l’Ebre ja a la localitat de Mequinensa al propi embassament de Ribarroja.

El trajecte està dividit en diversos sectors que també serveixen com a referència per al pla de seguretat. El primer sector transcorre des de la sortida a Fraga fins el punt d’avituallament de Torrent de Cinca. Són aproximadament 7 quilòmetres i és el recorregut més ràpid ja que és el tram on el corrent va amb més força. És un trajecte que es pot seguir al costat del riu, ja que hi ha un camí que transcorre paral·lel a ell, tenint la característica que es passa sota dos ponts, el de l’autovia NII variant de Fraga i el de l’autopista AP-2. MÉS INFORMACIÓ

HISTÒRIA DE LA PROVA

L’any 2019 es compliran ja vint-i-dos edicions d’una activitat que va sorgir l’any 1998 gràcies a les inquietuds d’un grup d’esportistes que amb motiu de la realització dels diferents cursets de piragüisme a través de la Comarca del Baix Cinca i el Capri Club de Mequinensa, van organitzar un descens recreatiu des de Fraga fins Mequinensa.

En cada una de les les edicions s’ha anat superant el nivell de l’any anterior en una prova que va nàixer amb caràcter recreatiu, no competitiu que sempre ha tingut molt bona resposta per part de tots els aficionats a aquest esport.

Dins d’aquesta participació hem comptat amb la presència de piragüistes de tot Aragó, a més de la resta de les províncies espanyoles i fins i tot estrangers, donant-li un caràcter ja internacional l’esdeveniment. Tot això ens ha obligat que cada any l’organització intenti superar-se una mica més i pujar un esglaó en el nivell de qualitat de la prova. Ja en l’edició de l’any 2002 es va fer un gir a l’activitat, no quedant-se sol en un fenomen esportiu d’un sol dia, sinó englobant-se ja en un projecte turístic, cultural o mediambiental de la comarca que s’allarga durant tota una setmana.

Des d’un principi la prova popular es va concebre amb la idea que fos un esdeveniment no competitiu on imperés la promoció de l’activitat física i concretament del piragüisme, tenint aquest un component recreatiu important.

És per això que mai no s’havien pres temps ni resultats de la mateixa, aspecte que ha afavorit el bon clima i ambient creat al llarg de tota la jornada i el fet que puguin participar esportistes de totes les edats i nivells, cosa que ha permès fins i tot poder veure famílies senceres disfrutar d’un dia d’aventura i naturalesa a través d’aquest esport.

A partir de l’edició del 2008 l’esdeveniment va obrir un nou camí de la participació amb la inclusió d’un vessant competitiu dirigit a palistes federats. Afegits als participants de caràcter popular, es van incorporar tots aquells que ho vulguin fer sota la supervisió de jutges, amb presa de temps, resultats i classificacions. Aquesta modalitat no s’ha encavalcat amb la prova popular sinó que han estat ambdues complementàries. MÉS INFORMACIÓ

tracking