SEGRE

El mòbil, l'aliat per operar pel banc a tothora

Per primer cop, a l’agost la meitat de les vendes de BBVA ja van ser a través de canals digitals, un 30% més que un any enrere, gràcies en bona part a l’elevada contractació de productes com assegurances, préstecs al consum o targetes de crèdit

Particulars, pimes i autònoms opten per contractar pel mòbil o el web per la immediatesa i la comoditat per fer gestions.

El mòbil, l'aliat per operar pel banc a tothora

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El mòbil ha esdevingut el gran aliat dels clients de BBVA, gràcies al qual poden operar des d’on i quan vulguin, siguin a casa o de vacances. D’aquí que a l’agost una de cada dos vendes de l’entitat fossin per canals digitals. Fet i fet, suposa un 30 per cent més que el mateix període del 2017 i s’equipara al volum d’activitat comercial durant la resta de l’any.

Factors com la immediatesa i la comoditat juguen a favor del mòbil. Permet dur a terme senzilles operacions com pagar amb Apple Pay, Bizum o Google Pay o bé contractar un crèdit al consum per adquirir un cotxe o planificar l’estalvi. Mitjançant l’aplicació de banca mòbil de BBVA, reconeguda com la millor d’Europa per la consultora Forrester Research, es pot accedir a més del 90 per cent dels productes i serveis de l’entitat. Gestionar comptes, signar o domiciliar rebuts són algunes de les possibilitats que brinda l’app. O bé conversar amb un gestor amb total seguretat.

Nous clients, en minuts

Fins i tot, és la via d’accés per a l’arribada de nous clients, sense que calgui trepitjar l’oficina. Tant és així que 28 de cada 100 nous clients han optat per donar-se d’alta a través del web o mòbil. Mitjançant la identificació biomètrica, qualsevol persona pot convertir-se en client de BBVA en només uns minuts i des de la seva llar, oficina o lloc de lleure.

De fet, un cop enllestits els tràmits, l’usuari ja és considerat client, té la targeta disponible a l’aplicació i hi pot operar de seguida, sense haver d’esperar que arribi al domicili el document físic.

D’altra banda, cada usuari pot configurar la targeta i limitar-ne l’operativa. Per exemple, pot encendre-la per traure diners en efectiu dels caixers i apagar-la si vol comprar en línia o ha d’efectuar pagaments en TPV. Fent un clic, la targeta torna a l’estat original.

El fet que ofereixi un fàcil ús no implica que sigui vulnerable. Ans al contrari, ja que l’entitat ha agrupat en un únic indret de l’app tota l’operativa relacionada amb la seguretat dels comptes i productes. D’aquesta manera, cada usuari pot configurar tots els permisos de l’aplicació. I, en cas de detectar o sospitar d’un possible frau, pot deshabilitar l’operativa del seu perfil i accedir als comptes només en mode consulta. Tant bon punt hagi esvaït els dubtes, pot reactivar l’operativa des del mòbil de forma ben senzilla.

Un pas endavant

La bona marxa de les vendes marca un nou hitus en la transformació digital de BBVA, enfocada tant a satisfer les necessitats dels clients com a assegurar el futur de l’entitat. Uns clients que aquest agost van optar per contractar assegurances o crèdits al consum, registrant xifres rècord. Així, dos de cada tres van contractar préstecs al consum a través de mòbil o web. I el 90% van finançar les targetes a través de canals digitals, una opció escollida en un 20 per cent de les assegurances contractades. No només els particulars aposten pels canals digitals, sinó també pimes i autònoms. Així, nou de cada deu línies de crèdit Click&Pay atorgades a l’agost va ser via web o mòbil. Fet i fet, l’entitat tancava el primer semestre de l’any amb 4,6 milions de clients a Espanya que recorren a aquests canals.

tracking