SEGRE

Unificar despeses, de debò és rendible?

La unificació del subministrament energètic és una atractiva opció per als que busquen estalviar diners a final de mes en les seves factures domèstiques

Unificar despeses, de debò és rendible?

Unificar despeses, de debò és rendible?Cepsa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cada vegada menys usuaris contracten per separat la línia de mòbil i de fix, la connexió a Internet i la televisió de pagament. Les companyies asseguradores ofereixen ofertes a aquells que contracten pòlisses multiassegurança o assegurances combinades. Igualment, algunes comercialitzadores ofereixen tarifes unificades de gas natural, electricitat i, fins i tot, carburant. S’imposa el tot en un, els anomenats paquets convergents o ofertes que concentren en una única factura la despesa de diversos subministraments o serveis per estalviar temps i diners.

GAS + ELECTRICITAT + CARBURANT

L’increment de competència en el mercat energètic fa que cada vegada hi hagi més ofertes. Amb l’objectiu de fidelitzar el client i fer que estalviï en la factura energètica, han sorgit ofertes que s’agrupen en una mateixa subministraments com la llum i el gas. Fins i tot hi ha iniciatives pioneres com la de Cepsa Hogar, que a principis d’aquest any es va convertir en la primera companyia a reunir en una mateixa oferta el subministrament de gas natural, electricitat i descomptes en carburants en les seves estacions de servei. De veritat surt a compte?

En termes generals aquestes ofertes ofereixen preus més competitius i descomptes més grans que si es contracten els subministraments per separat. La premissa és senzilla: com més productes es contracten, més gran és el percentatge d’estalvi que s’obté.

Per triar la millor alternativa, serà indispensable fer un estudi individualitzat per a cada llar i identificar les seves necessitats i preferències. En el citat cas de Cepsa Hogar existeixen, per exemple, tres tipus de tarifa: Tarifa fixa, amb la qual el client paga el mateix cada mes; Tarifa flexible, en la qual el consumidor paga pel consum de cada mes amb el mateix preu de l’energia tot l’any; i Tarifa òptima, que permet a l’usuari pagar cada mes l’energia a preu de cost, més una petita despesa de gestió.

Un altre aspecte que cal valorar és la facilitat i agilitat de contractació; per exemple, al web de cepsahogar.com pot realitzar-se en menys de cinc minuts.

 

COMPARADORS DE TARIFES

De cara a aquest estudi és important que l’usuari tingui clars conceptes bàsics com el preu de l’energia elèctrica (€ per kWh), el preu de la potència elèctrica contractada (€ per kW), el terme fix del gas natural(€ al mes) I el terme variable del gas natural (€ per kWh). Per sort hi ha al mercat eines i guies gratuïtes que poden ajudar el client a l’hora de triar quina empresa de subministrament o oferta li convé més de cara a retallar la despesa mensual a la llar. Segons el web d’estalvi i comparador Kelisto, per exemple, Cepsa Hogar torna a liderar al novembre el rànquing de les tarifes de llum més barates. Un resultat que coincideix amb el del comparador en línia de la Comissió Nacional de Mercats i la Competència, on l’usuari ha d’indicar el codi postal, la potència de la instal·lació, el consum anual estimat i el temps de tarifa contractada per conèixer una estimació de l’import anual de les seves factures en diferents comercialitzadores.

Convé estar atents a més als serveis de manteniment, la durada dels descomptes i les promocions associades. En el cas de Cepsa Hogar, si es contracten la llum, el gas i el servei de manteniment, els clients obtindran un 18% de descompte en la factura, a més d’un 8% de descompte addicional en carburant. Sens dubte un bon estalvi per a la butxaca dels conductors a l’hora de posar carburant.

A més, en aquest esforç per proporcionar al client una oferta integral de serveis i respondre a la seva fidelitat, cada vegada és més freqüent que les energètiques arribin a aliances amb empreses de diferents sectors que es tradueixen en avantatges i promocions exclusives en la cistella de la compra, en les assegurances dels seus vehicles… Així, els clients de Línea Directa que contracten Cepsa Hogar tenen descomptes en la renovació de la seva assegurança de cotxe o moto, mentre que els socis del Club Carrefour es beneficien de descomptes en el seu ChequeAhorro.

EFICIÈNCIA ENERGÈTICA A LA LLAR

Agrupar subministraments i optar per una bona oferta energètica és clau per estalviar tots els mesos. Però si a una bona elecció sumem a més petits gestos i canvis en els hàbits de consum, la diferència en la despesa serà encara més notable. Ni més ni menys que 1.900 euros d’estalvi a l’any, segons càlculs de Kelisto.

 
tracking