SEGRE

L'INS Guissona celebra una jornada de portes obertes dins de l'empresa bonÀrea Agrupa

Per primer cop, un institut celebra una jornada de portes obertes a l’empresa amb qui té subscrit un conveni, bonÀrea Agrupa || Va ser un dels centres pioners en formació dual

Alumnes en tècnic en processos i qualitat de la indústria alimentària han creat un nou producte.

Alumnes en tècnic en processos i qualitat de la indústria alimentària han creat un nou producte.INS Guissona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vincle entre formació i empresa es fa palès a Guissona amb una nova iniciativa. Per primera vegada, un institut, l’INS Guissona, celebra una jornada de portes obertes a l’empresa amb la que té signat un conveni de col·laboració, bonÀrea Agrupa.

FP DUAL Consta de 1.077 hores a empreses com Bonarea, Borges, Irta, Argal, Pastorets de la Segarra, Pinsos Yak o Grup Pons

Prevista per al dia 26 a un quart de quatre, la jornada permetrà conèixer de primera mà l’oferta formativa. Del centre va sortir la primera promoció de formació dual de Catalunya en tècnic en procesos i qualitat en la indústria alimentària. Actualment l’institut forma la setena promoció (1r curs) i la sisena (segon curs) d’aquest cicle formatiu de grau superior, que contempla 1.077 hores de pràctiques a empreses com bonÀrea, Borges, Irta, Argal, Pastoret de la Segarra, Pinsos Yak o Grup Pons. Durant la formació dual l’alumne té l’oportunitat de cursar part dels ensenyaments a l’aula i part a l’empresa, de tal manera que té una visió molt contextualitzada i real del contingut de les matèries. Al final del segon curs, els alumnes presenten un projecte final de cicle on hauran treballat de manera transversal l’aprenentatge. Des de les diferents matèries els alumnes actuen de forma cooperativa per aconseguir el repte plantejat per l’equip docent. A tall d’exemple, aquest any a segon els alumnes han hagut de crear un producte alimentari innovador, com són les salses vegetals. Durant el curs, l’alumnat realitza sortides a empreses alimentàries i assisteix a xerrades impartides per exalumnes que hi treballen. De fet, la inserció laboral dels alumnes és elevada.

Jornada de portes obertes

INS GUISSONA

cicles formatius

Dia: 26 d'abril

Hora: 15:15 hores

Centre Alimentari BonÀrea

(Av. Verge del Claustre, 73. Guissona)

Web / Instagram / Facebook / Twitter

 

Metodologia innovadora en manteniment electromecànic

El centre docent va implantar al curs 2017-2018 en el cicle formatiu de grau mitjà de manteniment electromecànic un nou mètode pedagògic pioner a Catalunya. Es tracta de l’aprenentatge basat en projectes ABP, on els estudis s’organitzen al voltant de reptes com l’estudi, càlcul, disseny i construcció de màquines i instal·lacions que representen procesos industrials reals, organitzats de forma seqüencial. Així l’alumne aprèn fent, en un procés més motivador i proper a la realitat. La taxa d’inserció laboral és del 100%. 

Cicle combinat en gestió administrativa i informàtica

L’Institut Guissona és un dels centres que imparteix un cicle 2x3, que permet en tres anys aconseguir dos titulacions. És el cas del cicle formatiu de grau mitjà de gestió administrativa i sistemes microinformàtics i xarxes, a cursar en horari de tarda. En ell s’aprèn a gestionar una empresa en el dia a dia, abordant la facturació, magatzem, comunicació amb el client, ofimàtica, botiga on line, muntatge i manteniment o reparació d’equips. A més es poden fer les pràctiques en bonÀrea Agrupa. 

Al cicle s'ensenya a gestionar una empresa en el dia a dia.

Al cicle s'ensenya a gestionar una empresa en el dia a dia.INS Guissona

Plantegen diversos reptes on es treballen totes les competències

Plantegen diversos reptes on es treballen totes les competènciesINS Guissona

tracking