SEGRE

«Cal anticipar-se per estalviar de cara al futur i per afrontar imprevistos que puguin venir a llarg termini»

Per ajudar el client a gestionar la seua salut financera, BBVA impulsa un servei que li ofereix una visió més global de la seua economia, enviant missatges que anticipen despeses i ingressos i suggerint plans d’acció sobre el patrimoni net o la capacitat d’endeutament

Juan José Divassón, director d'Estratègia i Producte de Salut Financera a BBVA.

«Cal anticipar-se per estalviar de cara al futur i per afrontar imprevistos que puguin venir a llarg termini»

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

BBVA ha llançat un nou servei que ajuda a tenir una visió global de la pròpia economia i millorar així la salut financera. Amb quina idea s’ofereix aquest servei?

La salut financera és un concepte molt ampli. Es pot entendre com la forma en la qual cadascú afronta i gestiona la seva pròpia situació econòmica. A BBVA sabem que és essencial ajudar el client en la gestió de la seva salut financera, i per això treballem des de fa anys en una sèrie de serveis perquè els clients tinguin eines que els permetin dur a terme aquesta gestió d’una forma còmoda i senzilla. Ara s’ha impulsat aquest servei per fer-lo més personalitzat i també més proactiu i intuïtiu. Hem afegit una visió més global de les seves finances, que s’uneix a la que tenien del seu dia a dia, perquè puguin prendre les millors decisions a curt i llarg termini.

Hi ha alguna recomanació per aconseguir l’equilibri, per a arribar a la salut financera?

Cada cas és diferent, depèn de l’economia de cada persona. La salut financera és comuna a tots, tots podem gestionar-la amb independència dels nostres ingressos o despeses, però cadascú estalviarà, per exemple, en funció de la seva capacitat. Però es recomana que les despeses no suposin més del 35% de tots els ingressos. Hi ha un patró que consisteix a destinar el 50% a les despeses habituals, com són les de la llar o la hipoteca, el 30% a despeses més prescindibles i el 20% a l’estalvi. Però és essencial que el client vulgui afrontar aquesta gestió i que tingui la capacitat i eines necessàries per fer-ho, per així poder prendre decisions d’acord amb les seves necessitats.

És difícil arribar a equilibrar aquestes necessitats? Quin és el millor camí?

És important la planificació i l’anticipació, com comentava. És possible tenir despeses i estalviar al mateix temps. I per això és tan important tenir control de les despeses i de quants diners tenim a cada moment. Ara, amb les novetats del servei de salut financera, el client també pot tenir en compte aquesta estimació de despeses a llarg termini i s’ofereix informació de la seva capacitat d’endeutament si desitja afrontar un projecte de futur que requereixi finançament.

Quines novetats presenta el nou servei de BBVA?

Sobretot es tracta d’una nova experiència més global, ja que té en compte la situació de cada client a curt i llarg termini. I, al mateix temps, és totalment personalitzada perquè ofereix informació centrada en els aspectes més rellevants de l’economia de cada client. El servei també anticipa, a través de missatges contextuals, moviments rellevants que poden tenir impacte en l’economia de cada client, és a dir, anticiparà despeses i ingressos per tenir-los en compte i evitar sorpreses.

A més, suggereix plans d’acció amb eines i ofereix informació sobre el seu patrimoni net, la seva capacitat d’endeutament, una anàlisi de les despeses recurrents en subministraments i subscripcions o una estimació de les seves despeses anuals.

Anticipar-se a les sorpreses pot ajudar en la planificació de la salut financera?

Anticipar-se és imprescindible per a una gestió adequada. Però com deia abans, és important tenir una visió clara de cap a on anem, de què volem aconseguir. És a dir, no només quedar-nos en les despeses més immediates del dia a dia i gestionar, no quedar-nos en descobert o estalviar per a l’assegurança del cotxe, per exemple. Es tracta d’anticipar-se per estalviar per a un futur i per a imprevistos que puguin venir, però a llarg termini.

La pandèmia, malauradament, ha estat un imprevist que moltes famílies han hagut de gestionar i és un exemple d’adversitats a les quals ens podem enfrontar en un futur i per a les quals necessitem tenir un matalàs que ens permeti suportar-les de la millor manera possible.

tracking