SEGRE

PATROCINAT

Els Gestors Administratius de Catalunya celebren la seva trobada anual a Lleida

Prop de 300 persones, entre professionals, autoritats i representants de diferents administracions locals, autonòmiques i estatals es van donat cita a la ciutat per celebrar l’esdeveniment

Josep Ribó, president del Col·legi de Gestors Administratius de Catalunya

Josep Ribó, president del Col·legi de Gestors Administratius de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lleida ha estat la ciutat escollida per celebrar la trobada professional anual dels Gestors Administratius de Catalunya, una professió formada per més de 1.000 professionals a tota Catalunya i que compta amb prop de 150 gestories només a terres lleidatanes.

Unes 300 persones s’han donat cita en el dia gran dels gestors administratius en una diada que ha reunit no només a professionals, sinó també a autoritats polítiques i representants de diferents administracions. Per a Josep Ribó, president del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya, “tots junts, administració i professionals, formem un engranatge que ha de funcionar bé per donar el millor servei a la societat. Els gestors administratius som una peça fonamental perquè el mecanisme funcioni i que ciutadans i empreses puguin complir amb les seves obligacions amb facilitat i confiança”.

Paco Cerdà, tinent d’alcalde de Lleida, Enric Vinaixa, secretari de treball de la Generalitat de Catalunya , José Crespín, subdelegat del Govern a Lleida i Ferran Accensi, vicepresident quart de la Diputació de Lleida, han estat presents a l’acte i han dirigit unes paraules als assistents.

Com a bons coneixedors de la relació dels gestors amb les administracions han deixat palès el treball conjunt que realitzen, molt sovint, amb l’objectiu comú de donar el millor servei a la societat. També han acompanyat als gestors altres representants de diferents administracions (locals, autonòmiques i estatals) que treballen periòdicament amb aquests professionals per trobar noves vies de col·laboració que millorin els processos administratius.

Reconeixements

Com és habitual, a la trobada anual s’ha realitzat el lliurament de reconeixements a aquells gestors administratius que celebren 10, 25, 50 i 60 anys de professió. Segons Pau Garcia Sistac, president del Consell de Col·legis Oficials de Gestors Administratius de Catalunya i també president delegat del Col·legi de Catalunya a Lleida, “l’experiència d’aquests veterans enforteix la nostra professió i els converteix en un referent per a les noves generacions, per als nous gestors administratius que s’incorporen amb empenta i il·lusió”.

Pau Garcia Sistac, president del Consell de Catalunya i del Col·legi de Catalunya a Lleida

Precisament en aquesta trobada s’ha atorgat el títol de gestor administratiu a 60 professionals que han decidit sumar-se a aquesta professió. “Entre tots, els nouvinguts i els més experimentats, demostrem que aquesta és una professió amb una forta tradició, però sobre tot, amb un gran futur”, afirmar Garcia Sistac.

Precisament, un dels punts que suscita més interès és la via d’accés a aquesta professió per part de titulats en l’àmbit de l’economia i l’empresa, i que són dos: una prova oficial anual o bé la superació d’un màster en gestió administrativa. Actualment, la prova d’accés es realitza de forma online per donar més facilitats als aspirants que es presenten. Catalunya també compta amb quatre màsters especialitzats a la Universitat de Lleida, de Girona, de Barcelona i l’Abat Oliba.

Autoritats de diferents administracions no es van voler perdre la trobada professional dels gestors administratius.

Una vegada superada la prova oficial o el màster, els nous gestors administratius han de col·legiar-se al Col·legi de Gestors, òrgan que aglutina aquests professionals i vetlla pels seus interessos i els dels seus clients. En paraules de Josep Ribó, president del Col·legi de Catalunya, “la col·legiació obligatòria dels gestors administratius atorga un plus de seguretat al seus clients perquè poden tenir la tranquil·litat que són professionals ben formats, que es reciclen constantment i amb una institució al darrera que recolza la seva activitat”.

El Col·legi posa a disposició dels ciutadans un cercador a la seva pàgina web www.gestors.cat, a la qual es pot trobar el professional més proper tenint la garantia que és un gestor administratiu col·legiat.

tracking