SEGRE

PATROCINAT

XXVIII Fira del Llibre Aragonès de Montsó

Del 6 al 8 de desembre en Montsó

XXVIII Feria del Libro Aragonés de Monzón

XXVIII Feria del Libro Aragonés de Monzón

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un any més, durant la primera setmana del mes de desembre, Montsó es converteix al millor lloc en el qual respirar cultura amb la Fira del Llibre Aragonès de Montsó. En els actes previs de la fira, el dia 4 de desembre es farà un homenatge a l’escriptor Ángel Guinda i el 5 el festival rebrà a Luz Gabás, Premi Planeta 2022.

Durant els dies 6, 7 i 8 els llibres, editors, escriptors i lectors es trobaran i es retrobaran a la Nau de la Sucrera de Montsó. En aquest entorn i amb un organigrama d’encaix es produiran xarrades, presentacions, firmes de llibres, activitats, actuacions i sobretot, emocions. A la FLA (Fira del Llibre Aragonès) estan representades les editorials aragoneses amb els escriptors per firmar les seues novetats. A més, és un aparador en el qual es mostren les autoedicions o aquells creadors que editen sense segell aragonès.

En cada edició s’intenta compaginar allò tradicional -que ha fet que aquesta fira sigui única en el panorama nacional- amb novetats: aquesta edició aposta per visibilitzar el còmic amb un entramat d’activitats per a públic de totes les edats. L’organització de la XXVIII edició de la FLA desitja als participants una fira càlida, propera i molt profitosa.

Actes previs

4 DE DESEMBRE - 19:00h - HOMENATGE A ÁNGEL GUINDA

5 DE DESEMBRE - 19:00h - Presentació del llibre 'Lejos de Luisiana' de LUZ GABÁS.

6 DE DESEMBRE

  • A les 16:00h, HOMENATGES a TRINITAT RUIZ MARCELLÁN, MARÍA FRISA, JUAN BOLEA, IGNACIO MARTÍNEZ DE PISÓN, JUANFER BRIONES
  • A les 18:00h, TAULA RODONA - Dirigida per ANTÓN CASTRO. Participen Ignacio Martínez de Pisón, Manuel Vilas y Aloma Rodríguez.

8 DE DESEMBRE

  • A les 18:00h - ENTREVISTA ANTONIO ALTARRIBA. Antonio Altarriba és guionista i teòric del còmic, Premi Nacional de Còmic i Gran premi del còmic aragonès, entre altres guardons. Juan Royo, l’entrevistador, és economista i divulgador del còmic i Premi de l’Associació Aragonesa d’Autors.
  • A les 19:00h - HOMENATGE A ENCARNACIÓN FERRÉ
  • A les 19:30h - GUARDONS FLA Premis individual i col·lectiu

Exposicions

  • Exposición José Mor de Fuentes. Dedicada a la figura literària del montisonense José Mor de Fuentes. Un passeig per la seua vida compost a través de les seues obres autobiogràfiques
  • Exposició AVES DEL ALTOARAGÓN. Guia il·lustrada amb 20 aus emblemàtiques de la província d’Osca, acompanyades de textos realitzats per Juan Carlos Albero, ornitòleg professional, amb més de 20 anys d’experiència
  • Exposición Bestiario Ilustrado d’Aragó. Bestiari Il·lustrat d’Aragó del dibuix a la pedra. Dibuixos originals de Chema Lera. Escultures i relleus de Blas Garreta.

ACTIVITATS

  • Taller de còmic a càrrec de XCar Malavida per a centres d’educació primària.
  • Conferència de Álex Sánchez per a centres educatius de secundària.

A MÉS...

Actuacions infantils y Tren de la cultura

tracking