SEGRE

PATROCINAT

Banc Sabadell llança nous fons d'inversions orientats a clients que no volen riscos

Banc Sabadell ha llançat nous fons d’inversions orientats a clients que no volen riscos, així com ha adaptat altres productes per ser més sostenibles

L'entitat va firmar el 2020 un acord amb Amundi que li ha permès complementar l'oferta de fons.

L'entitat va firmar el 2020 un acord amb Amundi que li ha permès complementar l'oferta de fons.SABADELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

De cara a la jubilació, sembla pertinent pensar a completar la pensió pública amb altres ingressos. Ingressos que ens poden proporcionar productes financers com els fons d’inversió. Els experts els consideren una de les millors opcions per invertir a llarg termini perquè permeten, amb una petita quantitat de diners, accedir a qualsevol actiu i mercat del món.

A més de apostar per diversificar i, per tant, controlar el risc, brinden altres avantatges, com la liquiditat, ja que és possible reemborsar el fons en qualsevol moment a preu de mercat. També juga a favor seu una fiscalitat favorable, doncs qualsevol traspàs que es realitzi entre fons està exempt de tributació, i només en retirar els diners s’hauran de passar comptes amb Hisenda. I els gestionen professionals, de manera que un equip s’encarrega de dissenyar la cartera d’inversió i determinar quan cal invertir o vendre.

Avui dia existeix una enorme oferta de fons d’inversió que respon a diverses característiques, perfils de risc o actius d’inversió. I no deixa de créixer. Ho certifiquen entitats com Banc Sabadell, que arran d’un acord estratègic amb Amundi, ha ampliat el seu catàleg amb productes singulars que els diferencien dels seus competidors.

Entre ells hi ha els fons de garantia parcial (gamma Sabadell Consolida 94/90/85), integrada per fons multiactius amb garantia de capital parcial. La seua filosofia d’inversió flexible els permet posicionar-se als mercats amb millors expectatives, alhora que gaudeixen d’un sistema de protecció amb què garanteixen que el valor no descendeix durant l’any per sota del 94%/90%/85% del valor de tancament de l’any anterior. Per això es considera un fons idoni per a aquell inversor conservador que vol obtenir alguna cosa més de rendibilitat que un fons garantit però conservant un alt nivell de protecció.

Seguint tendències Una altra opció són els fons temàtics, destinats a invertir en aquelles companyies que poden beneficiar-se de les tendències globals, com l’economia verda, les conseqüències de l’increment de l’esperança de vida, l’aposta per l’hidrogen, o pels avenços tecnològics que canvia les regles del joc del mercat. A més de les noves alternatives, durant aquest any s’ha continuat adaptant als més rigorosos estàndards de sostenibilitat els principals fons de Sabadell Asset Management, com Sabadell Rendiment, Gamma InverSavabadell o la gamma Perfilats.

Noves oportunitats d’inversió de cara al 2023

La primera meitat del proper any dibuixa un entorn favorable per a l’inversor conservador. Com a conseqüència d’una inflació disparada, els Bancs Centrals s’han vist abocats a normalitzar els tipus més ràpid del que tenien previst. Així que, per primera vegada des de 2016, es planteja la possibilitat d’oferir productes d’inversió que ofereixin rendibilitats més atractives als clients més conservadors. En aquesta línia, Banc Sabadell ha llançat amb èxit al setembre un primer fons garantit, Sabadell Garantía Fija 18, amb un import de 1.151 milions d’euros, que ha seguit un altre fons a curt termini, Sabadell Garantía Fija 19 dins del seu programa de fons garantits.

I és que entre els diferents actius, la renda fixa és la que ofereix millors perspectives de rendibilitat ponderada pel risc. El fort increment dels tipus ha provocat que la rendibilitat de la renda fixa europea aquest any hagi estat la pitjor de les últimes dècades. Tot això es mou en un escenari en què s’alenteix l’activitat econòmica, si bé la inflació toca sostre. De tota manera, encara que el nivell assolit pels tipus pugui semblar atractiu, en un mercat tan complex com la renda fixa, és imprescindible una rigorosa gestió del risc de crèdit si es té en compte l’entorn econòmic més feble que veurem el 2023.

Per això, els fons de rendibilitat objectiu amb una data de venciment fixa són una bona elecció sempre que duguin a terme una gestió activa i disposin d’equips especialitzats al món de la renda fixa. A finals de novembre, Banc Sabadell va llançar un nou fons de la gamma Buy&Watch, l’Amundi Buy & Watch 02/28, un fons de renda fixa privada euro d’elevada qualitat (Investment Grade) a què seguiran d’altres al llarg de 2023.

tracking