SEGRE

Els suplements vegans cada vegada cobren més força entre els esportistes d'elit

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un estudi realitzat per la consultora Lantern va trobar que un 15 % de la població espanyola porta una dieta vegana. Entre les raons més freqüents, es poden esmentar la cura del medi ambient, el benestar animal i la salut. Ara bé, aquest tipus d’eleccions no només impacta al comú de la gent, sinó també als qui es dediquen als esports. De fet, cada vegada són més els que aprofiten els cupons de descompte en suplements esportius per consumir productes que promoguin el veganisme. És que els suplements vegans cada vegada cobren més força entre els esports d’elit, per la qual cosa, a continuació, analitzem aquest fenomen.

El boom del veganisme En els últims anys, hi va haver un veritable creixement en el nombre de persones que segueixen el veganisme. L’estudi realitzat per Lantern va demostrar que gran part de la població està interessada en consumir productes vegans, així es tracti d’aliments o complements alimentaris. En el cas dels esportistes, els llegums i els cereals són molt consumits perquè tenen una fàcil digestió i contribueixen a tonificar els músculs, a més d’ajudar a perdre pes. Més enllà d’això, s’espera que, per a l’any 2040, el percentatge de la població que segueix una dieta vegana hagi ascendit al 60 %. Si bé aquestes són només estimacions, sí que hi ha una creixent demanda de tots aquells productes que promouen el veganisme.

El veganisme i els esports Els complements alimentaris que contenen proteïnes són els més elegits entre els esportistes d’elit. Això es deu que els atletes tenen un requeriment proteic més gran que aquelles persones que no practiquen esports. Tanmateix, existeixen molts altres nutrients que cal consumir per portar una dieta equilibrada. És que cal prestar especial atenció a aquells que són només d’origen animal per poder incorporar-los als menjars. Les proteïnes d’origen vegetal solen ser incompletes i, per això, és necessari suplementar-les.

D’altra banda, les dietes veganes tenen nombrosos beneficis per als esportistes. Aquesta és la raó principal per la qual molts d’ells trien productes que promouen el veganisme. Entre els seus màxims avantatges, podem esmentar l'enfortiment del sistema immunitari, la reducció del colesterol i la recuperació muscular. Així mateix, es pot destacar que són molts els esports els efectes dels quals es maximitzen per l’elecció de suplements vegans; n’hi ha prou amb esmentar quins esportistes els consumin per entendre que moltes disciplines poden beneficiar-se’n:

  • Els tenistes Novak Djokovic y Venus Williams.
  • Els corredors ultramaratonistas Scott Jurek y Fiona Oakes.
  • El pilot Lewis Hamilton.
  • El basquetbolista Kyrie Irving.
  • L’escaladora Steph Davis.
  • El triatleta Eneko Llanos.
  • La rider de snowboard Hannah Teter.

No hi ha dubte que la dieta i els suplements vegans són compatibles amb molts esports diferents.

Els suplements vegans són una de les opcions més triades per esportistes d’elit, com Venus Williams i Lewis Hamilton. Això està acompanyat per un increment en el número d’espanyols que segueixen una dieta vegana i una projecció a futur que augmenta el nombre de consumidors.

tracking