SEGRE
Logotip segre.com

Logotip segre.com

Creat:

Actualitzat:

La jornada de l’1-O, així com els dies anteriors i posteriors, van ser un autèntic repte per al periodisme. I molt especialment ho va ser per als mitjans de proximitat. No es va tractar, ni de bon tros, del primer esdeveniment d’alt abast del qual vam fer un seguiment en directe des de la redacció digital de SEGRE, però segurament sí el de més complexitat, ja que va implicar a tot el territori amb multitud de successos simultanis. Així que calia estar preparats per oferir als nostres lectors també en aquesta ocasió la informació ‘al detall’, la que no trobarien en els mitjans nacionals.

Vam mobilitzar un equip de redactors en un torn ampliat per a l’ocasió, fotògrafs, corresponsals comarcals i càmeres de Lleida Televisió. L’1 d’octubre la cobertura al minut va començar a les 5 del matí, abans de l’hora en què estava previst el desallotjament per part de la policia. A partir d’allà van venir l’arribada de les urnes, l’obertura dels centres i l’aixecament d’actes dels Mossos d’Esquadra.

Vam oferir un 'minut a minut' a través dels nostres canals durant 20 hores seguides

Vam canalitzar tota la informació, imatges i vídeos -alguns d’ells en directe- a través de diverses eines i els vam anar servint minut a minut a través dels nostres canals habituals durant 20 hores seguides. Com tantes altres vegades, una gran part del relat de la jornada va ser possible gràcies al material dels nostres col·laboradors i seguidors, facilitat sobretot a través del nostre canal de Whastapp i en xarxes amb l’etiqueta #10Segre.

L’interès informatiu va esclatar quan passaven pocs minuts de les 9 hores: “Està passant alguna cosa a Benestar Social”, “la Guàrdia Civil envolta el centre de votació d’Alcarrás", "arriben furgons de la policia a l’EOI”... Van començar a arribar les informacions de les càrregues policials i amb elles imatges i vídeos que es van fer virals en segons. Per exemple, una fotografia d’un agent dels Mossos plorant al col·legi situat al CAP de Cappont va assolir, només al nostre canal de Twitter, les 8.000 comparticions.

"Amb les càrregues policials van arribar imatges i vídeos que es van fer virals en segons"

No obstant, les informacions d’última hora van ser incessants. D’entre elles, les declaracions davant de la càmera de Lleida TV de l’exalcalde Àngel Ros valorant les càrregues com a “proporcionades” i les seues posteriors rectificacions o les maniobres de reanimació al ferit al barri de la Mariola, van ser de les més seguides.

Al final de la jornada, la nostra etiqueta #10Segre es mantenia com a tendència estatal i el web Segre.com superava les 200.000 pàgines servides. En els dies posteriors, la recopilació de tot el material, les dades de l’escrutini per comarques i municipis i els esdeveniments que van succeir l’1-O van impulsar aquesta xifra d’audiència per sobre dels 1,6 milions de pàgines i les 700.000 visites.

En definitiva, com hem dit, tot un repte per al periodisme més proper al lector, que va exigir un desplegament especial del qual vam aprendre i que ens va ajudar a millorar. De fet, des de llavors, davant d’una cobertura complicada, no és estrany escoltar a la redacció: “Si vam poder amb l’1-0 ..."

tracking