SEGRE

Les dones diem PROU

Dones amb Iniciativa Terres de Lleida

Dones amb Iniciativa

Dones amb Iniciativa

Creat:

Actualitzat:

Avui 8 de març les dones sortim al carrer perquè n’estem fartes:

Fartes d’aquesta societat que ens menysprea i assassina per la nostra naturalesa, fartes que la història ens obviï, fartes d’una justícia que no ens protegeix davant de situacions masclistes, fartes d’un sistema polític que ens fa de costat i no ens deixa ocupar els nostres llocs, fartes d’un espai públic on no podem ser lliures i ens amenaça, fartes d’un llenguatge que ens exclou, fartes dels auges de partits d’extrema dreta que negocien i posen en dubte els nostres drets i fartes d’un sistema laboral que no ens tracta com als nostres companys.

L’any 2018 al nostre país van ser assassinades 47 dones fruit de la violència masclista, 977 des de l’any 2003. Cada any els casos de violació al nostre país augmenten i actualment, cada 5 hores i 49 minuts hi ha un. Tot i així, sembla que el sistema patriarcal dia rere dia s’enforteix dins les institucions i al carrer fins al punt d’ofegar-nos.

Per tots aquests motius i més avui els carrers s’ompliran de dones. Dones que cridarem fins que no tinguem veu per defensar els nostres drets. Cridarem per totes les dones que el patriarcat ens ha arravatat i per les quals no s’ha fet justícia però també per totes aquelles que venen en un futur, perquè els hi devem.

Les nostres àvies és mereixen que sortim al carrer i continuem amb el que elles van començar. Elles volien que nosaltres tinguéssim una societat que no ens menysprees, una societat Feminista per la que es van deixar la vida i per això, hem de seguir amb el seu llegat.

Avui i cada dia de l’any recordarem la seva lluita i la seguirem fins que la societat ens escolti. Totes unides podem fer d’aquest món un lloc segur i Feminista que ens permeti el nostre creixement sense obstacles i amb igualtat de condicions.

Com deia Simone de Beauvoir “El Feminisme és una forma de viure individualment i de lluitar col·lectivament” i per això, avui fem vaga Feminista.

tracking