SEGRE
Joan Teixidó

Joan TeixidóSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Llegim sovint que l’agricultura i la ramaderia són uns dels grans mals d’aquest planeta. Que el gran consum d’aigua d’uns i altres, l’ús massiu de la terra o el canviar boscos generadors d’oxigen per camps de cultiu no fa més que accelerar el temut i real canvi climàtic. No els falta raó. Passa llavors que en aquesta nostra societat, per aquella perversió de l’haver de prendre partit, ens demanen apuntar als culpables. O ets d’ells o dels nostres. Determina’t!

Mentrestant, a Lleida, n’hi ha que en lloc d’assenyalar, ajuda. El personal docent científic i investigador de la nostra Universitat treballa dia a dia per mirar que el pas humà per l’agricultura i la ramaderia deixi la menor petjada possible. No només això, sinó que també treballen perquè aquesta activitat ajudi a mitigar els efectes del canvi climàtic. Estudien per millorar les prestacions de la terra, la resistència de les plantes a les noves condicions, les formes d’absorció de diòxid de carboni i la reducció d’òxid nitrós i el metà.

No hem d’oblidar que en aquesta terra ja hi convivim –per dir-ho finament– més de set mil milions de persones, amb unes gràfiques de creixement exponencial. I a tota aquesta gent, mentre no existeixin mètodes més sofisticats, algú els haurà d’alimentar. Ho heu endevinat: més conreus, més bestiar, més consum d’aigua. La relació és directa.

Per això el fruit dels estudis, anàlisis i investigacions dels nostres científics són essencials per estabilitzar aquesta balança invisible que contrapesa el creixement de la humanitat i la salut de la terra. Per això tenim els millors experts. No serà ràpid ni fàcil, però a Lleida tenim l’agricultura que salvarà el planeta.

tracking