SEGRE
ALEX MOGA

ALEX MOGA

Creat:

Actualitzat:

La transformació digital ja era una urgència abans de la pandèmia. Avui, a les acaballes de l’estat d’alarma i llegint cap a on camina “el nou món”, és imprescindible i urgent la digitalització de les empreses, una obligatorietat per sobreviure. I ho contextualitzo tant a l’esfera empresarial com a la professional.

Amb aquesta afirmació no he dit res de nou que no hagin dit experts, tertulians, columnistes i divulgadors durant les darreres setmanes. Coneixem les amenaces, som conscients de les nostres febleses, són evidents els reptes que venen i transformaran la nova normalitat. No hi ha excusa i no tenim temps.

Amb aquest article us proposo, per iniciar la digitalització empresarial, l’adopció de la metodologia Agile, que tot i no ser de creació recent, està emergint derivada dels efectes positius que provoca. Una metodologia operativa per a qualsevol àmbit i/o sector; empresa privada, administració pública o bé per a la millora de les nostres capacitacions personals i/o professionals.

DE QUÈ PARLEM?

La metodologia Agile permet gestionar els projectes de forma flexible, autònoma i eficaç, reduint-ne els costos i augmentant la productivitat. És una metodologia que permet adaptar la forma de treball a les condicions del projecte, aconseguint flexibilitat i immediatesa en la resposta i adaptar el projecte i el seu desenvolupament a les circumstàncies específiques de l’entorn.

És l’hora de posar el client i l’usuari al centre de les vostres prioritats i dels vostres projectes. Els reptes són gegantins, les oportunitats també

EL MARC AGILE SCRUM

Dins de la metodologia, vull parlar-vos de SCRUM, un framework per a la gestió fàcil de projectes complexos. El concepte és dividir projectes grans en etapes més petites, revisant-los i adaptant-los al llarg del camí. És un marc incremental que atorga una millor gestió de l’equip i una major interacció amb els skateholders, aconseguint desenvolupar el producte sense errors i de manera iterativa. Aquest framework ja l’utilitzen gairebé tots els sectors econòmics i productius, com les TIC, finances, telecomunicacions, educació, sector públic o assegurances. També pot ser una eina d’ús personal. Alguns dels avantatges són:

QUALITAT. Realitzant proves des de l’inici i iterant amb el producte des del feedback permanent amb el client.

RESULTATS. Fent tangible el treball i la seva millora incremental per aportar valor des de l’inici.

MOTIVACIÓ. Treballant conjuntament amb el client, veient créixer el producte periòdicament.

Com sempre resto, a la vostra disposició per ajudar-vos i acompanyar-vos en la Transformació Digital. //

tracking