SEGRE

De la web 2.0 a la web 3.0

CEO HORIZON METAVERSE, COO ETERNVERSE I CONSULTOR SÈNIOR BLOCKCHAIN TECHNOLOGY

ALEX MOGA

ALEX MOGA

Creat:

Actualitzat:

Els lectors de Vint-i-dos han pogut llegir-me parlar i profunditzar en el concepte del Metavers. Diversos articles molt bàsics aproximen a comprendre un concepte que si bé no és nou en la seva conceptualització, ho és en la seva terminologia. Avui, faré un incís entre articles del Metavers per parlar de la transició de la web 2.0 a la web 3.0.

I el lector es preguntarà: què és la web 3.0? Doncs, per fer-ho fàcil, una extensió del concepte de web que avui gestionem i amb la qual transaccionem. I, quina és la principal diferència? Doncs per un servidor, la web 3.0 és un model de web immersiva. En altres paraules, si la web 2.0 ha permès la creació d’un model de comerç electrònic que ha canviat el paradigma de la comercialitat, la web 3.0 provocarà l’experiència de la comercialitat a través d’Internet comportant canvis molt importants.

Em permeto posar en context que amb això no vull simplificar l’enorme potencial de la web 3.0 ni tampoc definir-la, existeix un gran debat a escala mundial que ens permet a molts diagnosticar elements d’avantatges per les petites i mitjanes empreses, com és el cas de l’exemple anterior. També hi ha altres elements a considerar per comprendre el concepte de la web 3.0 com són la intel·ligència artificial, la ciberseguretat i la tecnologia blockchain (peer to peer) afectant de manera directa l’explosió de les finances descentralitzades. Als Jocs Olímpics d’hivern que se celebren a Pequín podem constar com l’acabat de crear Iuan digital ha desbancat com a model de pagament VISA, i això és l’inici.

Des de la web 3.0 connectarem les nostres wallets (bitlletera digital) directament ocasionant un canvi en el model de transacció econòmica i financera sense precedents. D’aquest accident sorgirà un nou concepte d’identitat digital que ens permetrà una major transparència, seguretat, traçabilitat i immutabilitat deixant per la història la verificació de la nostra identitat a través d’un mail i una contrasenya.El diner digital, que no electrònic, o bé les criptomonedes tindran un paper rellevant en tant que la tecnologia blockchain evolucioni a formats i condicions més favorables que les que actualment existeixen. Els Bancs centrals de tot el món emetran la seva pròpia moneda digital, com ha fet la Xina amb aquests Jocs i veurem el Dòlar digital o l’Euro digital, tot i que tinc els meus dubtes de la seva viabilitat.La visual de la web que avui visitem, explorem i amb la qual comercialitzem canviarà substancialment a formats plenament immersius.

Ens submergirem en les experiències de compra i consum amb el 3D, la realitat augmentada i la realitat mixta. Aquesta serà la transició que viurem i sense adonar-nos-en ja serem dins dels mons virtuals que les grans bigtech i d’altres de noves que sorgiran hauran creat. Transformant el model econòmic, financer, monetari, social, cultural i social que coneixem avui. //.

tracking