SEGRE
No tenim por

No tenim porSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Paraules per combatre el terror. El crit de guerra que ahir es va sentir a Barcelona va ser “no tinc por”, un crit espontani que es va obrir camí tot just concloure un minut de silenci eixordador on tots, del Rei al president del Govern i el de la Generalitat, acompanyats per totes les institucions van donar una imatge d’unitat a l’altura del que reclamàvem els ciutadans.

L’Estat Islàmic ha colpejat el nostre país després d’anys assenyalant Espanya com a objectiu. Podia succeir i ha passat. Els diaris de tot el món recollien ahir, amb la sang encara calenta dels morts, com la joia va esclatar als canals de comunicació de l’òrbita de l’Estat Islàmic pocs minuts després de començar el malson a les Rambles de Barcelona. “A tots els espanyols”, reclamava un compte anònim en un dels serveis de missatgeria utilitzats pels simpatitzants del jihadisme, “ara és el temps de pagar per tot el que el vostre govern ha fet als nostres innocents als nostres països”.

La reivindicació del grup jihadista de l’atemptat que, de moment, ha costat la vida a catorze persones i ha deixat un centenar de ferits, omplint de sang i dolor les Rambles de Barcelona, va arribar després en un comunicat, emès pel seu mitjà propagandístic Amaq: “Soldats de l’Estat Islàmic van dur a terme l’operació, sota ordres del Califat contra països de la Coalició”, van afirmar sentint-se repugnantment orgullosos de la barbàrie.

Ana tenia certa pressa. Havia d’acudir a la feina quan, a les cinc de la tarda, passava per les Rambles, a l’altura del mercat de la Boqueria. “Li deia al Gabriel, el meu fill: Anem. Però ell es va quedar mirant un moment a un noi que feia una caricatura. Si no ens haguéssim parat, la furgoneta ens hauria agafat”, va explicar la dona a l’emissora RAC1.

Sabem que els teòrics de la jihad vénen recomentant als seus acòlits com la millor manera d’evitar la filtració dels seus macabres plans, l’ús de llops solitaris o “grups autònoms molt petits” que posessin en marxa “una jihad individual” però a les Rambles tot ha estat minuciosament elegit i preparat. L’Estat Islàmic volia una orgia de sang i dolor al nostre país i els seus acòlits han seguit fidelment les instruccions d’“utilitzar tot el que es tingui a mà per causar terror”.

tracking