SEGRE

Creat:

Actualitzat:

LEs rectificacions del del Govern de Pedro Sánchez ja són innombrables i en tots els fronts. La penúltima es va produir aquest mateix divendres a compte de la venda d’armament militar a l’Aràbia Saudita. La ministra de Defensa havia decidit rescindir un contracte firmat per l’Executiu de Rajoy per a la venda de quatre-centes bombes a aquest país. Aquest és un Govern pacifista. Ara es veu que de saló, perquè els saudites han reaccionat i amenacen de rescindir el contracte de fabricació de cinc fragates a les drassanes de Navantia. Així, en uns dies i per una decisió esbojarrada, el Govern posava en perill prop d’11.000 llocs de treball en llocs on precisament l’atur és el principal problema. “Era una declaració d’intencions i estem treballant per arribar a acords”, deia la ministra portaveu a la roda de premsa del Consell de Ministres.

Aquesta nova bufetada de realitat s’ha de sumar a les que ja hem viscut a compte del nou impost a la banca, la taxa Google, la data d’aprovació dels pressupostos per al 2019 o la descoordinació pel que fa a la pujada de l’impost al dièsel. Si recorden, el dièsel va passar de tenir els dies comptats a ser la seva pujada un globus sonda. Veurem en què acaba. En realitat, s’haurà de veure en què acaba tot.

El copresident

Iglesias és optimista sobre l’acord amb Sánchez en pràcticament totes les seves exigències per donar-li suport. No obstant això, a aquella mateixa hora, la ministra d’Economia es comprometia a Brussel·les a complir els objectius. I és obvi que ambdues coses són incompatibles. Això sense oblidar que els socis catalans ja han anunciat que amb ells no hi comptin per a algunes de les pujades d’impostos que es preparen.

President i

copresident han pactat un augment de la despesa pública de pràcticament 25.000 milions d’euros. Un forat que serà impossible d’omplir amb impostos excepte que es vulgui arruïnar de nou Espanya. El deute públic ja se situa en el cent per cent

del PIB i serà, ja ho va ser la setmana passada, més car i més difícil de col·locar. Els inversors ens miren amb lupa i no tenen cap problema per buscar llocs més estables. De fet, des que Sánchez és a la Moncloa, milers de milions d’euros han sortit del país.

tracking