SEGRE
I Pablo Iglesias?

I Pablo Iglesias?SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Tota una generació, que ens governava fa menys d’un any, ha desaparegut en virtut del dit omnipotent del cap, que ha escombrat de les llistes no tant desafectes com sexagenaris i septuagenaris que encara aspiraven a mantenir-se als escons que van ocupar. Però en aquest marc, on són els que van representar la modernitat, la novetat, els que van encarrilar la indignació contra el bipartidisme? Què ha passat, en concret, amb Pablo Iglesias i del grup que amb ell va fundar Podem? Aquest grup ja no existeix i Iglesias retornarà del seu retir, amb sorpreses, et diuen, dissabte vinent. Per fer què?

Les escasses fonts que, ho confesso, em queden a Podem diuen que ignoren quina podria ser aquesta eventual sorpresa. Potser només Irene Montero, número dos a la política podemita i molt més que això a la vida d’Iglesias, sap quin és l’abast de les decisions del company i secretari general de Podem. Però adverteixo que encara no coneixem les candidatures de la formació morada. I que no falten opinions que pensin que el partit, esquarterat en diverses comunitats autònomes i gairebé inexistent en altres, només tindria futur si el seu màxim creador i líder fes un pas enrere, no sé si tant retirant-se com deixant encapçalar la candidatura a una dona, com va suggerir la mateixa Irene Montero en una entrevista a TVE. Personalment, no crec que l’ego d’Iglesias li permeti aquest pas enrere, o a un costat. Ni tampoc no em sembla que la seua número dos estigui encara preparada per afrontar la responsabilitat d’encarnar la regeneracionista esquerra de l’esquerra.

Esperem, en fi, a veure què passa dissabte. Si tot se’n va en proclames baladreres o si el retorn del líder porta un programa autocrític, idees de veritat noves per oposar a allò nou que pretenen aportar la resta de formacions. Sospito que poc d’això hi haurà, cosa que em confirma en la sensació que Pedro Sánchez, pescador en tots els rius agitats després d’haver volat tots els dics, és un home que, una vegada més, tindrà sort.

Recorden quan parlàvem d’un possible sorpasso de Podem davant el PSOE? Sic transit, Pablo, gloria mundi.

tracking