SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Pedro Sánchez no se n’ha anat de vacances, de moment. Les crítiques que ha rebut en les últimes setmanes, pel poc que s’ha treballat per la seua investidura, han estat dures. I, ara, amb aquesta ronda de contactes amb col·lectius d’esquerra i amb alguns grups polítics minoritaris, vol fer-nos creure que ara sí que s’ho treballa.

A mi em sembla que se li veu molt el llautó. Segons la meua opinió, està utilitzant tots aquests col·lectius per a la seua campanya personal i, molt probablement, per a les pròximes eleccions generals.

No crec que amb totes aquestes converses aconsegueixi pressionar Podem, amb els quals encara no s’ha reunit ni ell ni ningú del Partit Socialista després de la investidura fallida.

Tothom sap que els vots per a una investidura s’obtenen al Congrés dels diputats i no al carrer. D’aquí les meues sospites. Pedro Sánchez no és ara mateix candidat, però actua com a tal, sense que ho sembli. Massa estratègia. Tanta que ha portat altres grups com el Partit Popular a plantejar opcions a Sánchez que poden semblar ocurrències o impossibles, però que tenen la missió de posar Pedro Sánchez davant del seu mirall.

I, mentre es continua perdent el temps, les alarmes sobre l’economia espanyola empitjoren. La confiança de consumidors i empresaris està sota mínims.

Aquesta setmana coneixíem les dades d’atur del mes de juliol i el PIB del segon trimestre, venda d’automòbils, consum de les llars, inversió en béns d’equip i un llac etcètera, que posen de manifest la nostra debilitat. I, a més, ens ocorre en un moment molt delicat mirant a l’exterior.

Amb problemes sense resoldre i estancats o altres que prenen camins molt preocupants, la pregunta és fins quan estarà Sánchez embolicant la troca, mentre pinten bastos? Sortim de la crisi d’aquella manera, sense reformes, amb molt deute i dèficit, i es continua perdent un temps preciós per agafar el toro per les banyes. Si tan preocupats estan els socialistes amb la desigualtat, la pobresa i la dependència, deixin el teatre i en alguns casos la comèdia i ofereixin una solució.

tracking