SEGRE

Creat:

Actualitzat:

És improbable que els Carabinieri arrestin Matteo Salvini: és el seu cap. Tanmateix, motius es diria que n’hi va havent perquè ho fessin, tant d’ordre moral com legal. En tant la mateixa fiscalia italiana dirimeix la responsabilitat penal del ministre per immiscir-se en la resolució d’un jutge per a l’acolliment en port dels nàufrags del mar i de la vida que es dolen a bord de l’Open Arms.

L’opinió pública, o almenys una part que conserva una mica d’humanitat, s’estremeix davant de les declaracions i els actes d’un polític entossudit a envilir el poble del qual ostenta representació.

El fenomen de la migració desesperada i massiva de l’Àfrica a Europa és tan dramàtic com complex, però amb actors de la talla moral del ministre d’Interior italià també irresoluble, llevat que es pretengui que les columnes de fugitius de la misèria, després d’haver creuat a peu un continent dur i ser explotats, esclavitzats, torturats, saquejats i violats pel camí, arribin al mar i s’hi ofeguin. Però no s’ofegaran tots, sinó només aquells que la perfídia populista dels Salvinis d’Europa abandonin a mercè de les onades. Perè Matteo Salvini no només conculca aquestes lleis tancant aigües i ports a la pobra gent que fuig del que tots fugiríem i que es juga l’únic que té, la vida, a la recerca d’allò que tots buscaríem, sinó també les de suprem rang intern contingudes a la Constitució italiana, així com les que obliguen el seu país com a signatari dels acords internacionals relatius als Drets Humans i al tracte que els estats han de dispensar a les persones que busquen refugi.

Si Salvini té el terrible poder que exhibeix sobre la vida de tants éssers humans com a simple ministre, podria pensar-se que Itàlia, aquest gran país, llisca cap a la definitiva condició d’estat fallit. I què dir d’Europa?, farcida més i més de Salvinis i incapaç, per egoisme, ceguesa o desídia, de torçar els braços executors d’una política no només és cruel i inhumana, sinó ineficaç per afrontar i resoldre el problema de la migració descontrolada, que només pot ser abordada a Europa per polítics competents, instruïts i amb cor. N’hi ha? On són, mentre les naus de rescat es podreixen, al paire, en la fetor?

tracking