SEGRE

Creat:

Actualitzat:

En alguna cosa coincideixen la dreta tripartida i Unides Podem, a part d’haver impedit en comandeta la investidura de Sánchez: a desitjar ardentment un govern de coalició entre el PSOE i el partit d’Iglesias. Ara bé, si aquests extrems es toquen per diferents motius, per bé que d’una obvietat similar: per a la dreta, no reunificada encara, podrien tornar a ser calamitosos els resultats de noves eleccions, per la qual cosa xifren en el que seria un més que previsible caòtic lligam governamental entre PSOE i Podem el remei a tots els seus mals, amb el temps com el principal d’aquests, el que necessita per acordar la fusió electoral de PP, Cs i Vox, almenys com aquesta Espanya Suma de Casado que tant sona a Bloc Nacional. Un govern d’impossible harmonia compost per dos partits que es detesten, i a l’endiablat escenari nacional i internacional que s’entreveu en el futur immediat seria un tiberi enormement restaurador per a la dreta o, almenys, això creu la dreta. L’ansietat de Podem, del Podem que encara controlen Iglesias i Montero més exactament, per poder, és a dir, pel poder governatiu en aquestes àrees socials on podria exhibir-se com el Robin Hood dels partits polítics que va dir ser quan va nàixer, no té una altra motivació que la mateixa supervivència política, llevat que la previsió d’una futura gran collita de vots per posar a ratlla les elèctriques abaixant el preu de la llum, per posar algun ordre en el caos dels lloguers o per promoure la massiva creació de guarderies infantils resultés equivocada o fallida.

Però en una altra cosa coincideixen la dreta tricèfala i Podem, l’una abstenint-se per facilitar un govern del PSOE en solitari, sense deutes, i l’altra no acordant un programa amb els socialistes a la portuguesa: el seu escàs, si no nul, sentit d’Estat.

Amb aquesta visió d’extrem sectarisme, la dreta perd l’ocasió de fer oposicions a Sánchez, i Podem de veritat, la de, pactant un programa socialment avançat, fer realitat algunes de les que se suposa que són les seues propostes. La dreta seguirà allà, però a Podem, que no entrarà en un govern del PSOE es posi com es posi, l’ansietat pot causar-li una letal depressió. I a partir d’allà, ja mai podrà ser Robin Hood, aquell individu tan entusiasta, tan generós i tan vital.

tracking