SEGRE
El dilema

El dilemaSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Dilema. Aquesta és la paraula que últimament se sent amb relativa freqüència. Nega el Govern en funcions i amb ell el PSOE que el dilema sigui govern de coalició o eleccions. L’elecció del terme és encertada perquè els que l’esgrimeixen al final sempre tenen raó.

D’acord amb la Reial Acadèmia de la Llengua Espanyola, el terme dilema té la següent definició: “Argument format de dos proposicions contràries disjuntivament, que, negada o concedida qualsevol de les dos, queda demostrat el que s’intenta provar.”

Sostenen els socialistes que el dilema entre govern de coalició o eleccions no existeix, no ha d’existir necessàriament “perquè hi ha altres possibilitats”. Negar, en principi, que hi ha altres possibilitats no té sentit. Esclar que n’hi ha. L’assumpte de fons és que es desitgin o que aquestes siguin possibles.

Vistos els esdeveniments, sempre condicionats per l’espès i poc respectuosos amb els ciutadans de qui avui és president en funcions, aquestes altres possibilitats ni es desitgen, ni semblen possibles.

Si de veritat l’Executiu en funcions desitgés transitar altres opcions que no fos un acord preferent amb Podem, ja està tardant a oferir públicament i oficialment una proposta d’acord a Ciutadans.

Proposta que podria incloure govern de coalició, objectius concrets, pactes predeterminats, inversions finalistes. Podrien fer-ho els socialistes si volen que els ciutadans es creguin que realment el dilema és fals. Com que aquest camí no es vol transitar, només queda el dilema: o acord amb Podem o eleccions. Queda, per descomptat, una hipotètica traca final en la qual Podem opti a facilitar la investidura i després que

Sánchez

se les apanyi. O sigui, un viacrucis segur per al govern en solitari però que a Moncloa no es descarta.

Pablo Iglesias viu també el seu dilema particular: facilitar o no la investidura.

I així seguim. Fent voltes en una nòria ja gastada, contemplant una estratègia de Pedro Sánchez que tant li val per intentar atreure Podem que per a una campanya electoral i com que tot són hipòtesis, suposicions, interpretacions, ningú amb el cap ben moblat no s’atreveix a aventurar com se solucionarà aquest dilema.

tracking