SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Esquerra Republicanade Catalunya té raó: s’haurien de fer els tests del coronavirus a tota la població. No únicament perquè és una recomanació de l’Organització Mundial de la Salut, sinó perquè sens dubte salvaria vides i sobretot sabríem exactament l’abast del maleït virus.

Diàriament el Govern ens informa del nombre de contagiats, de defuncions d’altes mèdiques, però aquestes dades no són, no poden ser, exactes, ja que només es fan tests a persones que arriben als hospitals en situacions crítiques i, per tant, és difícil saber quantes persones hi ha al nostre país que estiguin infectades pel coronavirus.

De manera que, si no sabem realment el nombre de persones afectades, difícilment aquests percentatges de contagiats tenen un valor exacte.

Hi ha moltes, moltíssimes persones que tenen símptomes de patir el coronavirus però a les quals els metges els recomanen que es quedin a casa i, evidentment, no els fan el test per poder confirmar si el tenen o no.

I hi ha altres persones, segons ens diuen, que són asimptomàtiques, però que tanmateix poden estar transmetent el virus. Així que aquests números i percentatges que diàriament ens expliquen des del Govern no reflecteixen la realitat.

L’única manera de saber-ho és que el Govern prengués la decisió que als centres de salut ens fessin a tots els ciutadans el test. Si no hi ha dades reals de persones contagiades difícilment podem saber si s’està vencent o no el coronavirus, i no només això, tampoc no sabem el nombre real de morts.

Sense cap mena de dubte, el Govern intenta atallar aquesta gravíssima crisi sanitària, i posa la seua millor voluntat per fer-ho, però el problema és que es necessita una mica més que bona voluntat. Si el president escoltés el que diuen els ciutadans, segurament s’assabentaria de les moltes crítiques a la seua gestió. Crítiques i descontentament a més de por.

El Govern està desatenent les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut que s’efectuïn tests a tota la població. I mentre això no es faci no es coneixerà quin és l’abast del virus i per tant serà difícil lluitar contra ell.

tracking