SEGRE
Una escena del curt d’Amenábar.

Una escena del curt d’Amenábar.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Ho hem de reconèixer. El tema se’ns ha escapat de les mans. Els anuncis del Sorteig Extraordinari de la Loteria de Nadal, des que l’any 2005 van jubilar el Calb (el britànic Clive Arrindell) i el seu “que la sort t’acompanyi”, ha anat evolucionant molt més enllà d’un espot promocionant el més famós dels sortejos que se celebren en aquest país.

I dels trenta segons es va passar als tres minuts i van arribar Manel al Bar de l’Antonio (2014); Justino, el vigilant nocturn, el 2015; i Carmina, la mestra jubilada, el 2016, i ara ja som als dinou minuts de Danielle, un curt en tota regla d’Alejandro Amenábar que toca la fibra amb una despistada i extraterrestre de visita al Madrid nadalenc i s’enamora d’un solitari guia turístic per a guiris.

A veure, que el curtmetratge és impecable –només faltaria, amb 900.000 euros de pressupost– però és un curt. Després passa el que passa, que les versions curtes (una de 3’30’’, dos de 45 segons i una de 30’’) no hi ha qui les agafi. El mateix que amb els estiuencs anuncis cervesers. Res, que cal tornar als orígens.

tracking