SEGRE

BOIG PER TU

Monumental? No, cutre!

D’entrada cal dir que el programa Batalla monumental (TV3), des de la seua primera entrega...

Moros i Cristians, a la Seu Vella.

Moros i Cristians, a la Seu Vella.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

D’entrada cal dir que el programa Batalla monumental (TV3), des de la seua primera entrega, ens va semblar una solemne bestiesa. Convertir la comparació de monuments catalans en una competició absurda amb l’objecte de l’audiència no només és patètic, sinó una immensa cutrada. És com si haguéssim d’escollir entre si és millor un Velázquez, un Goya, un Dalí o un Picasso.

Però és que a més la forma en què es presenta la lluita és d’allò més ridícula. En l’últim programa de la temporada (i resem perquè no n’hi hagi una segona) competien la Seu Vella de Lleida i la catedral de Girona.

Amb un anodí i repetitiu Roger de Gràcia com a conductor, Candela Figueras, del poc salvable, defensava el monument lleidatà i Ivan Medina, el gironí embolicat en expressions inconnexes com “déu-n’hi-do” o “home, iep”. Però el súmmum dels súmmums va arribar quan es va presentar com el gran èxit de la catedral de Girona que s’hi van rodar capítols de Joc de Trons i a la de Lleida, els bolquers tacats del Jesús en persona.

Per apagar el televisor.

tracking