SEGRE
86 i 99 amb els seus sabatòfons.

86 i 99 amb els seus sabatòfons.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Es compleixen 55 anys de l’estrena a TVE (la millor televisió d’aquest país en aquells temps, bàsicament perquè no n’existia cap altra) del Superagent 86, una sèrie que va trencar motllos entre l’audiència. Va aguantar cinc temporades en gloriós blanc-i-negre (als Estats Units ja es va poder veure el 1965 i en color) que parodiava les llavors molt en voga, igual que ara, pel·lícules d’espies i policies gadgets.

Una barreja, creada per Mel Brooks (recordin el seu El jove Frankenstein), entre James Bond i l’inspector Clouseau. Explicava, en 25 minuts per cada lliurament, les aventures d’una agència supersecreta americana anomenada Control, sempre en lluita contra la malvada agència rival, Kaos.

Els seus millors agents eren el pocatraça Maxwell Smart, o agent 86, sempre ajudat per la brillant i enamorada agent 99. A molts pot ser que no els soni de res, i d’altres igual ja no la recorden, però mai no oblidarem el cap, els sabatòfons, el con del silenci o els increïbles amagatalls del camaleònic Agent 13.

I per descomptat el seu protagonista, l’actor, ara oblidat, Don Adams.

tracking