SEGRE
Julio Iglesias, guanyador el 1968.

Julio Iglesias, guanyador el 1968.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Ja ho escrivíem fa uns dies. Benidorm ha tornat a posar-se de moda. A veure! De fet, mai ha deixat d’estar-hi, mai des que aquell alcalde visionari, Pedro Zaragoza Orts, la va posar al mapa al convertir la petita ciutat alacantina, que vivia de l’agricultura i la pesca, en primera potència turística.

D’acord que la sèrie que emet ara mateix Antena 3 no li fa justícia, però convé recordar que no és gaire pitjor que les tres-centes pel·lícules, sí, tres-centes, que es van rodar a les seues platges entre els 60 i els 70, a cost zero per als productors. I ja no parlem del seu festival internacional de la cançó, que va funcionar a les mil meravelles entre 1959 i 1979 (després va anar a menys) amb la presència de Julio Iglesias, que el va guanyar el 1968 amb La vida sigue igual, o de Raphael. Fins i tot va tenir una pel·lícula més, Festival a Benidorm (1961, Rafael J.

Salvia), amb Concha Velasco. Doncs bé, ara TVE vol ressuscitar-lo (es va tancar el 2006) per ser el trampolí del cantant (o grup) i la cançó per representar Espanya a l’Eurovisió del 2022, on s’acaba sempre de la meitat cap avall..

tracking