SEGRE

Lo santet de Benavent

Veí i regidor d'ERC de Benavent de Segrià

Benavent

BenaventOscar Mirón

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director:

Igual que en molts altres pobles, a Benavent tenim un patró, Sant Joan Baptista. Un sant al qual es va dedicar la seva església parroquial, però on hi faltava la seva imatge des de feia vuitanta anys.

Seguint l’encàrrec de part d’unes veïnes, un escultor aficionat del poble i de forma totalment altruista va esculpir una imatge de pedra del sant, o santet com diem molts, que agrada a molta gent i que ha aconseguit que tot el poble es posicioni a favor d’aquesta escultura.

Fa unes setmanes va sortir publicat en diferents mitjans de comunicació que tècnics de patrimoni del Bisbat no trobaven adient l’estil de l’escultura i no acceptaven la seva col·locació en la façana principal de l’església parroquial.

Molts veïns i veïnes del poble, indignats per aquesta decisió, vam iniciar una recollida de signatures per demostrar al Bisbat que la majoria de la gent volia que aquesta escultura ocupés el lloc per al qual havia estat realitzada.

La resposta a la mobilització veïnal va ser ràpida i en molt pocs dies es van recollir més de cent noranta signatures. Des d’aquí vull agrair a totes i tots els signants, així com als establiments i comerços que ens van ajudar a recollir-les, gràcies a ells avui es pot gaudir de l’escultura de Sant Joan.

Arran d’aquesta mesura de pressió la matinada del dissabte dia vint-i-cinc, en plena Festa Major, es va col·locar el sant al seu lloc, presidint l’entrada de l’església.

Mitjançant aquest escrit, volem deixar clar que el Grup Municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament no va participar ni va encarregar la col·locació de la imatge en la façana de l’església.

Nosaltres pensem que aquesta no és la millor manera de posar la imatge de Sant Joan Baptista a l’església. Amb la recollida de signatures, expressió de la voluntat popular, reivindicàvem que el poble volia aquesta escultura feta al mateix municipi i no una altra.

Així se li volia comunicar a l’Il·lm. Sr. Bisbe de Lleida, Sr. Salvador Giménez, en la visita pastoral programada del dia 2 de setembre passat, demanant- li el seu consentiment, i poder així col·locar-la de mutu acord, fent partícips de la festa l’església i tots els veïns i veïnes de Benavent.

Ara que ja tenim la figura de Sant Joan Baptista, el que volem és agrair a l’escultor, Sr. Ramon Inglés i a tots els veïns i veïnes, la iniciativa de fer-la, la paciència de no defallir davant de la insistent negativa dels tècnics del Bisbat, així com la perseverança que ha fet possible que entre tots i totes tinguem una nova escultura a la façana de l’església del nostre poble. Moltes Gràcies i per molts anys la puguem gaudir.

tracking