SEGRE

JOSEP M. BOLADERAS TACHÉ

Adoctrinament, fractura i altres cants de sirena

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

Ja fa dies que no paren de repetir aquestes parauletes, com si a base de repetir-les hagin de descriure una realitat. Res més lluny de la realitat, valgui la redundància. Es veu que educar els teus fills en valors i mostrar-los les teues afinitats ideològiques, culturals, vivencials... és la mar de dolent. Justament, acabo de veure una foto d’una manifestació espanyolista a Lleida i hi surten nens amb banderes espanyoles. Això també deu ser adoctrinar, no?

Podem dir que portar el fill a un partit de futbol de selecció espanyola és adoctrinar. O portar el fill a veure toros, també és adoctrinar. O és que hi ha adoctrinaments de primera i segona classe. O és que es pot adoctrinar per al bé i per al mal. El bé són ells, és clar. Abans tot era “por la gracia de Dios”. Vaja, que uns estem equivocats i altres neden en el mar de la veritat. Ja n’hi ha prou! Una altra de les parauletes estrella és la fractura.

La fractura social. La societat catalana està fracturada per culpa de l’independentisme. Sabeu qui fractura de veritat? Associacions com Societat Civil Catalana, que busquen rebentar l’escola catalana a base de problemes inexistents. Volen fer de l’anècdota categoria. Burxen perquè la societat catalana s’esquerdi. Sort que ells i els seus companys de viatge, Ciudadanos, són els garants del seny. Quina broma! Només busquen visibilitat a través de la crispació. Ja em direu qui fractura més. Estan obsessionats amb la llengua i la immersió lingüística.

Per cert, el model lingüístic que regula l’ús de les llengües a l’escola el va aprovar la majoria del Parlament de Catalunya. Alguna cosa deu voler dir, no? Democràcia vol dir això, no? Clar que, últimament, no es respecta gaire el que ha votat la majoria... Deixeu de confondre la gent. No hi ha cap problema a l’escola, ni per qüestió d’adoctrinament ni per l’ús de les llengües. Sort que ells voldrien governar per a tots els catalans... Ja n’hi ha prou!

tracking