SEGRE
Marisa Xandri:

Marisa Xandri:PP

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

Ahir vam poder veure una imatge bastant preocupant a les pàgines del seu diari. Es tracta de la fotografia que il·lustra l’entrevista a la cap de llista del Partit Popular per Lleida, Marisa Xandri. Per a aquells que no la tinguin al cap, es veu com la candidata, somrient a càmera, llença una estelada en una paperera mentre amb l’altra mà sosté una bandera espanyola. El gest de la senyora Xandri mostra una manca de respecte alarmant per totes aquelles persones que legítimament desitgen una República Catalana i que tenen l’estelada per la seva bandera.

Es tracta d’una nova mostra de l’arrogància d’alguns polítics, que sembla que l’única proposta que tenen per donar-nos a la ciutadania és el menyspreu per les idees dels rivals. La senyora Xandri té tot el dret del món a criticar i a “combatre” de manera democràtica les idees independentistes, però sense caure en l’insult fàcil. Imagini’s tot el que diria la candidata si tinguéssim una imatge similar però a la inversa, amb un candidat independentista lluint el mateix somriure mentre llença a la brossa una bandera espanyola. Com a exemple tenim les declaracions de molts polítics del Partit Popular quan es xiula l’himne d’Espanya en partits de futbol, que posen el crit al cel i demanen respecte pels símbols de l’Estat.

L’estelada també és un símbol, no constitucional, si vol, que mai ha representat règims dictatorials com sí que passa amb les banderes franquistes, nazis... que a vegades hem vist en manifestacions amb representants del Partit Popular. No dic que els populars portin aquestes banderes o que les defensin, però sí que tenen tendència a aclucar els ulls i no veure-les mai quan són les que sí que haurien de llençar a la brossa. A més a més, si la senyora Xandri o qualsevol representant del Partit Popular vol fer neteja, que comenci pel seu partit, amb més de 900 imputats per corrupció a tot l’Estat Espanyol.

Finalment, cal recordar-li a la diputada que a Catalunya el seu partit és minoritari i que els seus 350.000 votants mereixen el mateix respecte que els 2 milions de persones que tenim l’estelada per bandera.

tracking