SEGRE

SARA MESTRES I LLUSÀ

Sobre la Seguretat Ciutadana a Lleida

REGIDORA DELEGADA DE SEGURETAT CIUTADANA DE L’AJUNTAMENT DE LLEIDA

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director:

Volia aclarir alguns detalls de la informació apareguda en la pàgina 3 de l’edició de diumenge del seu diari, perquè crec que pot generar una idea incerta sobre el nivell de delinqüència de la ciutat de Lleida i donar una imatge a la ciutadania que no es correspon amb la realitat. Aquesta informació barreja dades de les estadístiques de la Regió Policial de Ponent, que són les que propicien després un titular negatiu sobre la seguretat ciutadana, amb altres de la Junta Local de Lleida, que no són de bon tros ni tan espectaculars ni negatives com les que s’apunten, ja que en el còmput general, els delictes comesos en el terme municipal han baixat un 2,4% respecte a l’any anterior.

La ciutat de Lleida va passar de 9.868, el 2016, a 9.629, el 2017. Però és que també han baixat un 1,5% els delictes contra el patrimoni, que és en el que se centra la notícia del diari. A la ciutat de Lleida, aquests representen el 79,04 % del total, i han passat de 7.725 (2016) a 7.611 (2017).Si totes les dades exposades no queden prou relacionades i si el titular va per un costat, però es recolza per un altre, amb una fotografia de la darrera Junta Local de Seguretat, celebrada a la Paeria, el més probable és que el lector confongui ambdues coses, amb un resultat pejoratiu per a l’organisme que apareix en la imatge (tots coincidim que una imatge val més que mil paraules).

Però tornem a la notícia. Diu el titular que Lleida va registrar 100 robatoris violents més el 2017 que l’any anterior. Però no especifica, quina Lleida: la ciutat o les comarques? Tal vegada, hauria estat més adient usar tot el territori per evitar confusions, ja que la xifra del diari correspon a aquest i no al municipi de Lleida.

Vull informar que a la ciutat de Lleida, només s’han comptat 13 robatoris amb violència al carrer més que el 2016. I si bé és cert que al nostre terme municipal també han augmentat els robatoris d’aquest tipus en habitatges amb 3 més, tampoc podem obviar que els delictes amb força a vehicles i empreses i comerços s’han vist força reduïts, 8,6% i un 22,1, respectivament, el 2017. Agraeixo poder fer aquests aclariments, ja que malgrat que sempre hi ha marge per millorar, en el còmput general és el tercer any consecutiu que els delictes comesos disminueixen

tracking