SEGRE

JOSÉ LUIS RAPOSO TOJA

Pensió permanent no revisable!

TORREFARRERA

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

Davant de les nombroses manifestacions convocades aquests últims temps, dones defensant, entre altres coses, una cosa tan lògica i natural com que a mateixa feina mateix salari; pensionistes protestant per una misèrrima pujada de les pensions d’un 0,25 per cent, quan només l’electricitat ha pujat més d’un 60 per cent en els últims anys, l’única resposta d’aquest desgovern de Rajoy = PP és la del silenci i el menyspreu. Només quan s’adonen de la dimensió i solidesa d’aquestes protestes, es plantegen modificar el seu posicionament polític i partidista, arribant fins i tot a teatralitzar-lo, posant-se el llacet morat d’una banda i prometent pujades a les pensions més baixes, així com altres mesures que podem titllar de populisme, d’altra banda; és a dir, governar a cop de protestes, manipulant- les en benefici propi. Després de gairebé vuit anys de Govern de Rajoy=PP, aquest continua llançant pilotes fora i culpabilitza encara avui el seu antecessor, Zapatero, com si en aquestes dues legislatures no hagués fet res –ni assumir responsabilitats–, oblidant-se de tots els decrets llei que, emparant-se en el suport del seu partit en solitari, van anul·lar la pràctica totalitat dels drets dels treballadors; malgrat tot això, continua atribuint-ho al seu antecessor, amb mentides, que va ser ell, Zapatero, el que va congelar les pensions, sense citar que, sent en part veritat, NOMÉS es van congelar un sol any les pensions MÉS ALTES, i es van revaloritzar les més baixes més d’un 45%.

Els treballadors acomiadats, mitjançant aquest invent anomenat ERO (expedient de regulació d’ocupació) amb cinquanta-dos anys o menys, amb un salari acordat però congelat durant els següents nou anys, i que una vegada transcorreguts són obligats a jubilar-se anticipadament amb seixanta-un anys, la qual cosa permet a la Seguretat Social aplicar-los els coeficients reductors per anys que anticipin la seva jubilació. En aquests casos, s’ha de recordar que NO ho fan voluntàriament, sinó forçats per l’ERO que van acordar empresaris i sindicats amb el vistiplau del Govern, veient la pensió que legalment els correspondria reduïda fins i tot en un 40%. Així, d’aquesta forma tan senzilla, aquest desgovern de Rajoy= PP aplica a aquests treballadors obligats NO voluntaris la pensió permanent NO revisable, ja que aquests coeficients, que haurien de desaparèixer a l’assolir els seixanta-cinc anys o l’edat de jubilació legal, es mantenen per tota la vida fins a la mort del jubilat forçat. És just i legal que et vegis obligat a jubilar-te anticipadament i la sanció no s’apliqui només durant aquests anys que avances la jubilació, si no per tota la vida?

Just sens dubte que no, i legal, puc gairebé assegurar que tampoc! Per què permetem que es cometin aquestes barbàries? On són els sindicats per impedir-les? Esperem que TOTS, partits, Govern, sindicats i treballadors en general, prenguin bona nota d’aquesta flagrant barbàrie i exigeixin la immediata anul·lació d’aquesta pensió permanent NO revisable, procedint a la seva regularització el mateix any en què un treballador forçat a jubilar-se anticipadament assoleixi l’edat estipulada legalment per a la seva jubilació en cada moment, assignant-li la pensió que li correspongui en funció dels anys i la base de cotització aplicada.

tracking