SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director:

Ras i curt, el POUM que proposa l’equip de govern defensa un model de ciutat per als pròxims anys que no compartim, d’aquí la nostra esmena a la totalitat i el nostre no a aquest document. Cal dir-ho clar: més enllà dels compliments o incompliments legals, d’aspectes més o menys tècnics, el moll de l’os del POUM és el model de ciutat que defensa el PSC. Podem parlar de si les voreres han de ser més amples o més estretes en determinats barris, si les rotondes han de ser una mica més grans o més petites. No obstant, al POUM també es debat si Lleida ha de tenir macrocentres comercials als afores, si cal incrementar el nombre d’habitatges públics o si cal evitar els vials que esquarteren una mica més l’Horta.

Això no és tècnic, és un debat polític i cal tenir-ho molt clar. De manera telegràfica, deu idees bàsiques resumeixen la nostra proposta de planificació urbanística: Volem una ciutat que no depredi territori, que creixi a poc a poc i cap endins; que garanteixi el dret a l’habitatge incrementant-ne el parc públic i que aposti pel comerç de barri, com a garantia de cohesió social. Volem un POUM que tingui una perspectiva feminista molt clara i que contempli els diversos usos dels espais públics; unes infraestructures que no depredin territori, prioritzant les que ja existeixen; que protegeixi l’Horta avui i en un futur; que aposti per un creixement industrial equilibrat; que defensi els espais públics; que protegeixi l’entorn natural de manera efectiva, vinculant la trama urbana amb una xarxa d’espais verds. Volem, finalment, un POUM amb memòria i cura pel patrimoni.

No compartim, doncs, la filosofia del POUM que ens proposa l’equip de govern i els seus socis de Cs i PP. El planejament urbanístic ha de servir per definir el model de ciutat, el seu creixement i la seva relació en l’entorn de la ciutat. Amb aquest document es perd una gran oportunitat per veure i acordar tant a nivell polític com ciutadà quina és la ciutat que volem construir conjuntament els pròxims 20 anys.

tracking