SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director:

Molts locals avui dia inverteixen un dineral en el disseny impecable del seu restaurant, publicitat i màrqueting, però no presten la suficient atenció a la part imprescindible de tot el sector gastronòmic, el personal. Vulguem o no, el cambrer, al costat dels cuiners, influeix de manera significant a tot el nostre esforç i èxit. De fet, pocs clients tornaran a un restaurant per segona vegada per les seves cadires de disseny. Al contrari, tots tornem amb ganes al lloc amb un personal amable, un menjar deliciós i on ens sentim clients en el bon sentit de la paraula.

Llavors, com és aquesta persona que hauríem de contractar? Li vam fer aquesta pregunta a Daniel Rys, que fa més de 25 anys que es dedica al sector gastronòmic i deu la seva abundant experiència a empreses com Hilton o Alcron. En l’actualitat es dedica a l’assessorament personal i d’educació. Els seus cursos es poden veure a l’Acadèmia de l’Associació d’hotels i restaurants, on alhora dirigeix el curs anomenat Servei professional per a cambrers i cambreres.

Quines característiques té un cambrer perfecte?

  • Resistent a l’estrès i amb una bona condició física. El personal està exposat a un fort estrès durant tot el dia. Han de garantir una coordinació de tots els processos relacionats amb el servei al client, independentment de si el client és agradable o no. També han d’assegurar un servei correcte, incloent-hi la presentació de plats. Molts dels empleats tenen una idea errònia pensar que no es tracta de la seva responsabilitat. Han d’estar en moviment tot el dia i encara ser capaços de portar begudes i plats pesats a la nit. Tot el dia de peu, complir els desitjos dels altres, conèixer les respostes de totes les preguntes del client i ser capaç de manejar una situació difícil al llarg del dia, no és gens fàcil.
  • Net, somrient i arreglat durant tot el dia. Tan sols observant com es dedica el personal a la seva presència, conducta i neteja del seu uniforme de treball, envia un senyal clar als clients sobre l’ordre a la cuina i la resta del negoci. Si algú deixa que pel seu restaurant hi hagi un personal poc net, difícilment despertarà una impressió que faci servir ingredients frescos per preparar els plats i mantingui net tots els espais del restaurant.
  • Un professional competent. La competència professional és la que avui en dia la seva presència, en aquest cas, haurien d’estar sempre elegants, ben cuidats i sense importar l’hora, nets. Una persona sense arreglar no despertarà gaire confiança, i d’aquest fet depèn el volum de vendes.
tracking