SEGRE

FRANCESC BEÀ I BESSÓ

Gestes electorals i altres fotudeses

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director:

Una sorpresa curiosa, mentre govern i part de l’oposició es vanagloria de la baixada de l’IBI, és que consultant el rebut de l’any passat i del d’enguany et pots trobar amb la desagradable sorpresa que no només no ha baixat, sinó que ha pujat.

Resulta que, almenys en el meu rebut i altres que he pogut mirar, mentre el valor cadastral és inferior a l’any passat el muntant del rebut és superior. Després de buscar el possible error, t’adones que no hi ha tal error, el que passa és que s’ha apujat el tipus i en conseqüència l’IBI ha pujat, encara que per als especuladors immobiliaris és una bona notícia; per als soferts ciutadans, és un altre cop a la cartera.

La conseqüència de tot això és que no s’ha tractat a tothom igual i, per tant, no es pot parlar d’una baixada de l’IBI general, com fan els nostres polítics; cal matisar molt a l’hora de fer declaracions populistes encarades a les properes eleccions municipals, perquè els electors no som tontos, ja fa dies que ens vàrem despertar i vigilem els nostres gestors com mai ho havíem fet.

A vegades, és millor deixar les coses com estan, diu la dita popular de la classe política, que per resoldre un problema cal dividir-lo per tres.

El resultat: tres problemes. Ja m’estranyava que l’ajuntament estigués disposat a deixar de recaptar tots els diners que el pressupost municipal necessita; em preguntava com es feia això de mantenir uns pressupostos amb menys ingressos.

La resposta no s’ha fet esperar, es tractava d’afavorir l’especulació immobiliària, i executar càstigs de forma discriminatòria, i predicar pels altaveus una gesta que només és mitja, perquè com que la modificació és discriminatòria, doncs hi haurà ciutadans que veuran baixada i altres pujada, tot plegat un equilibri a la balança pressupostària, i una gesta electoral.

Que no es pensi ningú que s’ha afavorit els ciutadans amb menys ingressos contra els més econòmicament afavorits, tampoc ha estat així, i pel que sembla, si no s’aclareix, tot indica que ha estat una tómbola.

tracking