SEGRE

FAMÍLIES PREINSCRITES A LESCOLA MOSSÈN JOSEP ARQUES

Manifest dels pares i mares amb fills exclosos en el procés de preinscripció del curs de P3 2018/2019 de l'escola Mossèn Josep Arques

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

Un grup nombrós de pares i mares de Cervera volem fer saber el nostre malestar pels resultats del procés de preinscripció per al segon cicle d’Educació Infantil (P3), per al curs 2018-2019 i la gestió de les línies escolars dels centres de Cervera, en especial a l’escola Mossèn Josep Arques.

Exposades al públic les llistes de les preinscripcions de les escoles de Cervera, el 3 de maig passat, aquest grup de pares i mares vam poder constatar que malgrat haver-hi una demanda de trenta-nou alumnes per al curs vinent de P3 a l’escola Mossèn Josep Arques, aquesta sols podia acollir vint-i-cinc alumnes degut a la supressió d’una de les línies escolars, fet decidit abans del procés de preinscripció sense tenir en compte la possible demanda de places.

Fent recompte en general a la ciutat de Cervera de les sol·licituds per a P3 per al pròxim curs, hi ha vuitanta-vuit alumnes que és lògic que es reparteixin en quatre línies de vint-i-cinc places cada una, però el que creiem que no és lògic és que les línies es mantinguin o es suprimeixin a cada centre abans del procés de preinscripció sense saber la demanda real que hi haurà a cada centre. Creiem fermament que les línies de cada centre s’haurien d’ajustar a la natalitat i zonificació creades a Cervera, les quals generen unes demandes a cada zona, i el cas d’enguany n’és un exemple:

  • Escola Mossèn Josep Arques: Trenta-nou preinscrits amb una sola línia de vint-i-cinc alumnes és una demanda del 156 per cent de la seva capacitat! Són necessàries dos línies.
  • Escola Les Savines: Vint-i-vuit preinscrits amb una sola línia de vint-i-cinc alumnes és una demanda del 112 per cent, s’ajusta més a la capacitat de l’escola.
  • Escola Jaume Balmes: Vint-i-un preinscrits amb dos línies de vint-i-cinc alumnes és una demanda sols del 42 per cent de la seva capacitat.

El nostre malestar rau al constatar que la gestió de les línies escolars no concorda amb la demanda de cada zona i la necessitat de cada curs, amb els problemes consegüents:

  • Problemes de mobilitat, ja que nombroses famílies s’hauran de desplaçar per Cervera per escolaritzar els seus fills i filles tot i tenir una escola molt més a prop de casa. Aquest problema afectarà de retruc la mobilitat de tots els ciutadans de la nostra ciutat.
  • Organització i conciliació familiar. El fet de tenir l’escola prop de casa facilita uns horaris més normals en els hàbits diaris i permet a la família conciliar el poc temps de què disposen molts pares i mares degut als diferents horaris laborals.
  • Malbaratament de recursos públics, al fer inútils per a moltes famílies els Camins Escolars que la Paeria va crear per facilitar la seguretat en les anades i tornades dels nens i nenes a les escoles.

Vist l’exposat anteriorment, aquest grup de pares i mares volem demanar que la Paeria de Cervera, el Departament d’Ensenyament i les escoles de Cervera es repensin el repartiment de les línies escolars als diferents centres de la ciutat i les ajustin a la demanda i necessitats de cada zona i de les seves famílies.

En aquesta línia, aquest grup de pares i mares hem concertat una entrevista amb l’inspector del Departament d’Ensenyament de la nostra zona. Aquesta reunió es durà a terme durant aquesta mateixa setmana per així poder-li exposar el nostre desacord en el repartiment de línies de P3 als centres escolars, i poder arribar a un acord o solució.

tracking