SEGRE

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

Nosaltres som quatre alumnes de segon d’ESO del Joan Oró i tenim un problema al centre. Com potser alguns ja sabreu, aquests últims anys el nombre d’estudiants que es matriculen nous als instituts de Lleida ha augmentat i al nostre centre aquest darrer any i el que ve tindrem cinc classes a la línia de primer i segon per poder acollir tots els estudiants de la zona que li pertoca. Llavors des de direcció ens han comunicat que l’any que ve el nostre grup perdrà la classe de referència. Nosaltres, durant aquestes darreres setmanes hem estat treballant en un projecte en l’àmbit de llengua catalana i castellana i hem intentat trobar solucions al problema que us hem esmentat anteriorment. Primer van fer entrevistes a alguns alumnes del centre i la majoria van coincidir en el fet que era millor tenir una classe de referència perquè estaves més organitzat i senties com si tinguessis el teu espai a l’institut.

Després hem pensat algunes solucions i hem decidit aquestes dues:

  1. La primera solució que hem dit és que a l’institut hi ha una part a la planta baixa on hi ha aules però que estan ocupades per l’EAP, que són els equips d’assessorament i orientació psicopedagògica per als alumnes amb problemes, i hem pensat que potser es podrien tornar a traslladar a Gardeny, que era on estaven abans, ja que quan van venir va ser perquè al Joan Oró sobraven aquestes aules. I ara com que es necessiten les podrien deixar lliures. Per a aquesta proposta hem escrit una carta al Departament d’Ensenyament perquè els ubiqui en un altre lloc.
  2. La segona solució que hem dit si la primera no fos possible, seria que alguns cicles formatius que es fan al nostre institut es puguin fer a les tardes, o almenys les assignatures que requereixen l’ús de les aules, perquè aquestes poguessin ser utilitzades pels alumnes d’ESO.

Així doncs, creiem que si adoptem alguna d’aquestes mesures, l’any vinent podríem tenir classe de referència. Atentament.

tracking