SEGRE

Carles Vega Castellví

Els incompliments de Larrosa amb el Pla d'usos del riu

Grup Municipal d'ERC - Avancem

Carles Vega

Carles Vega

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director:

He llegit l’article de resposta del senyor Larrosa, tinent d’alcalde de l’àrea d’Urbanisme de Lleida, escrit en la seua tònica habitual de desqualificació dels posicionaments dels grups de l’oposició, d’una forma repetitiva i poc imaginativa. Acusant- nos de no fer les coses i retraient-nos no sé quines ocasions perdudes. És la manera com en Fèlix Larrosa reacciona quan posen en evidència les seues maneres de fer, quan desemmascaren –com hem fet nosaltres– la seua tàctica d’apropiar- se de les propostes dels altres i sobretot de disfressar, sota una pretesa obertura a la participació, la seua usual pràctica de fer les coses i d’aplicar els acords al seu lliure arbitri. Com el cas del Pla d’usos del Segre, que neix d’una proposta d’ERC-Avancem aprovada per unanimitat pel Ple, i del qual Larrosa no compleix cap dels seus quatre punts acordats.

El primer acord era elaborar un pla per definir –i cito textualment– “un nou model global d’ús, gestió i gaudi del riu, que faci compatibles els aspectes productius, ambientals, culturals, esportius, de lleure i paisatgístics de tot el tram urbà i periurbà del Segre al llarg del terme municipal de Lleida”. I el que ens presenten és un pla que no parla ni dels aspectes productius, ni d’aprofitament en l’oci (que no és el mateix que el lleure), ni de cabal mínim ni de no sé quantes coses més. Primer incompliment.

El segon punt deia que “l’ajuntament de Lleida endegarà un procés participatiu obert a tota la ciutadania en general i a les entitats i associacions en particular per fer les propostes, observacions i aportacions que creguin necessàries per a l’elaboració d’aquest pla director”. El que s’ha fet, com fa invariablement aquest govern municipal, és un procés per invitació, selectiu. Per tant, res d’obert. Segon incompliment.

El tercer acord era que “la redacció definitiva del pla director del riu Segre al seu pas per Lleida s’encarregarà a experts, que donaran unitat i coherència al text final”. I el que s’ha fet és encarregar ja l’elaboració d’un document de treball: res millor per encarar el document final cap a on vulgui l’equip de govern (com es fa amb els mal anomenats “pressupostos participatius”). Tercer incompliment.

Finalment, segons el darrer punt de la proposta aprovada, el pla director resultant s’ha d’incorporar al text definitiu del nou POUM, a aprovar properament. I Larrosa s’ha negat un cop i un altre al fet que així sigui. Quart incompliment: quatre de quatre! És per coses com aquestes que el grup municipal d’ERC-Avancem ha decidit no ser còmplice del modus operandi exclusivista i fal·laç de l’equip govern de la Paeria, cansats com n’estem dels incompliments reiterats i de les preses de pèl continuades a la ciutadania i als mateixos grups municipals.

Qui ha perdut una oportunitat per treballar per una Lleida pensada per a les persones és Fèlix Larrosa i, per extensió, el PSC i els seus socis a la Paeria. Perquè, com ja he dit manta vegades, una Lleida PER A les persones ha de poder ser pensada PER les persones.

tracking