SEGRE

Pressupostos Participatius, la veu dels veïns i veïnes de Lleida

TINENT D’ALCALDE I REGIDOR DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA

La Paeria construirà una coberta a l'escola de Malgovern com a projecte de ciutat dels Pressupostos Participatius

La Paeria construirà una coberta a l'escola de Malgovern com a projecte de ciutat dels Pressupostos ParticipatiusLleonard Delshams

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director:

El pressupost municipal aprovat pel ple de l’Ajuntament de Lleida ha destinat un milió d’euros del capítol d’inversions per fer un procés de pressupostos participatius. Serà la segona ocasió que es fa –la primera va ser el 2017– en la qual els ciutadans de la nostra ciutat han pogut fer propostes d’inversions que, un cop avaluades pels serveis tècnics municipals per tal que compleixin amb els requisits establerts, s’han posat a votació de tota la població major de 16 anys.

Aquesta iniciativa, impulsada pel grup de Ciutadans i assumida per l’equip de govern del PSC, ha facilitat la participació directa dels lleidatans i lleidatanes a les decisions que la corporació municipal pren. Fins al dia 21 de juny es pot decidir, per mitjà de votacions electròniques i presencials, el destí d’un milió d’euros en forma de grans projectes de ciutat i projectes concrets barri a barri.

El senyor Carles Vega, president del grup municipal d’ERC-Avancem, ha menystingut recentment aquest procés participatiu criticant el contingut dels projectes i el sistema que s’ha aplicat per definir les propostes que es posen a votació. Sr. Vega, vostè ja ho sap, però li ho recordem públicament: les propostes les presenten els veïns i veïnes, el que es fa des de l’Ajuntament és únicament aplicar els coneixements tècnics per establir si són viables o no. Sembrar dubtes, de manera gratuïta, com fa sovint amb els projectes que impulsa l’equip de govern, no li servirà de res perquè els Pressupostos Participatius són un exercici democràtic promogut per l’Ajuntament de Lleida amb totes les garanties i transparència.

Vostè, com a regidor, hauria d’admetre, encara que fos una excepció en el seu tarannà, que el projecte de Pressupostos Participatius és un èxit en si mateix, perquè ha eixamplat els mecanismes de la participació ciutadana. En lloc d’això, vostè fa com a la faula de la guineu i el raïm i com els pressupostos no els ha promogut vostè, “són verds”, com el raïm.

Li agrairia que per un cop mostrés una voluntat constructiva.

També es pot fer oposició mostrant-se com a alternança i reconeixent quan les coses es fan bé.

tracking