SEGRE

SINDICAT PROFESSORS DE SECUNDÀRIA

Mòbils a les aules?

Alumnes sense mòbils a l’hora de l’esbarjo de l’institut Torre Vicens de Lleida.

Alumnes sense mòbils a l’hora de l’esbarjo de l’institut Torre Vicens de Lleida.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

El Sindicat Professors de Secundària (aspepc ·sps) veu amb preocupació que el Departament d’Ensenyament defensi l’ús generalitzat del mòbil a l’escola. El conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, ha declarat que el fet de no utilitzar el mòbil a l’aula és donar l’esquena a la tecnologia, que és una creença que aquest aparell no sigui bo en educació, i que el mòbil ha de formar part de la innovació educativa de tots els centres per tal d’identificar quins obtenen un èxit més gran. Val a dir que l’educació no hauria de ser un experiment per a tot el territori, i que a part de mòbils a l’aula hi ha tauletes, ordinadors i pissarres digitals connectades a internet que no donen l’esquena a la tecnologia vigent.

El Sindicat Professors de Secundària, i existint tanta tecnologia digital dins i al voltant de l’aula, vol afegir que hi ha molts treballs científics i mèdics que aconsellen reduir força l’ús del mòbil a classe. Les raons són les següents: la primera, l’addicció creixent al mòbil que fa que els nostres alumnes desatenguin la realitat; la segona, l’augment de nens hiperestimulats que no perceben la realitat manual i perden la creativitat en tres dimensions. I la tercera i última, els estudis recents del psiquiatra Manfred Spitzer, qui ha trobat que l’ús generalitzat del mòbil dificulta clarament l’ensenyament dels alumnes, en redueix la concentració i n’alenteix la maduresa.

Demanem que el Departament, si vol continuar potenciant extensivament el mòbil com a eina educativa, tingui en bona consideració aquests arguments mèdics, científics i didàctics. Educar, eduquem tots, però ensenyar, només uns pocs.

tracking