SEGRE

PACIENT DEL CAP DE BALÀFIA

Pèrdua de confiança en el CAP

Imatge d’arxiu de cua al CAP de Balàfia.

Imatge d’arxiu de cua al CAP de Balàfia.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

“La relació de confiança entre metge i pacient és bàsica per al bon funcionament de la sanitat.” Qui no ha sentit alguna vegada aquesta frase o bé una altra de molt similar? Doncs bé, els rectors de la sanitat pública de Lleida, o almenys els del CAP Balàfia-Pardinyes-Secà, sembla que pensin de manera totalment diferent. Només així s’entén que hagin traspassat part dels pacients d’un metge a un altre sense cap tipus de consulta prèvia i denegant, a més a més, la possibilitat que el pacient pugui mantenir el seu anterior metge.

Fa uns dies, jo i tots el membres de la meva família vam rebre una carta que ens deia que a partir d’ara teníem una nova metgessa per raons de millora d’organització. Jo no sóc una persona extravertida, i al llarg de més de 20 anys he bastit una relació de plena confiança amb el metge que tenia, raó que he al·legat per tornar-lo a sol·licitar. La resposta ha sigut negativa. “Torni-ho a demanar d’aquí a sis mesos”, m’han dit.

La conclusió és clara: més que pacients, som números que s’han de repartir en funció de criteris d’organització del CAP, sense cap possibilitat de ser escoltats i sense que es tingui en compte la nostra opinió quan la fem arribar. No queda més opció que pensar que els qui han pres aquesta decisió, en lloc d’estar d’acord amb la frase inicial d’aquesta carta, ho estan més amb la dita “hi ha una confiança que fa fàstic”.

tracking