SEGRE

UNA FIGURA DEL PESSEBRE

A raó de Sant Guim de la Plana

L’escenificació de Sant Guim és, amb 34 anys de trajectòria, la més antiga de Lleida.

L’escenificació de Sant Guim és, amb 34 anys de trajectòria, la més antiga de Lleida.X.SANTES MASSES

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director:

Primerament, aquesta carta és a títol personal. El Sr. president de l’agrupació la Marinada va convocar, el dia 1 de novembre, una reunió per parlar del pessebre en una casa del nostre poble. El somriure de la mestressa de la casa a l’obrirte la porta ens anunciava un bon començament de reunió. Entre uns cafès i unes galetes, vam començar a parlar del pessebre. Molt bona idea del Sr. president el fet d’iniciar la reunió amb una reflexió individual sobre “què ens aporta el pessebre a cadascun de nosaltres?” Després de reflexionar i parlar-ne vam decidir tirar endavant la representació del pessebre i, per tant, fer una proposta a l’ajuntament i, concretament, al Sr. alcalde.

La Marinada es faria càrrec de totes les despeses del local social i de tot el manteniment a canvi de poder fer-hi activitats tot l’any. La resposta del Sr. alcalde va ser taxativa: “No!, això frega la il·legalitat. Jo sóc l’amo i jo gestiono el local”. L’alcalde ens imposa unes taxes per fer el pessebre. A la reunió del dia 10 de novembre acceptem les taxes de l’Ajuntament i presentem la paperassa per poder fer-lo. També repartim feines de muntatge i manteniment del pessebre.

Després d’uns dies de silenci, per fi l’ajuntament respon: “Canvien les taxes de l’inici per unes de més altes.” A la reunió feta el dia 17 de novembre, els meus companys i jo mateix vam decidir no fer el pessebre. El que realment em fa bullir la sang és que el Sr. alcalde no ens té en consideració, fa i desfà a la seva manera, sense preguntar mai si hi estem d’acord o no. La seva paraula està per damunt de la nostra. En definitiva, em sento maltractat.

Primer diu una cosa, ho acceptem encara que a contracor i, després, ens canvia les normes del joc a mitja partida. No és un tema de diners, per si apuja les taxes una mica més o una mica menys, és un tema de dignitat. La majoria d’ajuntaments d’aquest país donarien el que fos per tenir un esdeveniment com aquest, excepte el de Sant Guim de la Plana. Senyors d’ERC, a mi em cauria la cara de vergonya de tenir un personatge com aquest a les vostres files, però, si ni tan sols està afiliat.

Els senyors d’ERC s’ho haurien de fer mirar, i també haurien de reflexionar i actuar sobre aquest assumpte.

tracking