SEGRE

JUAN ANTONIO VALERO CASADO

La reforma integral del barri Noguerola-Segre

Aixequen de nou un carrer de Noguerola

Aixequen de nou un carrer de NoguerolaM. Marqués

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director:

Les obres empreses per a la reforma urbanística del barri del Noguerola-Segre, tot i que amb cert retard sobre la data del seu acabament, estan arribant a la seva fi. El projecte, a punt de fer-se tangible realitat, contempla obres de millora d’accessibilitat, il·luminació viària i rehabilitació d’infraestructures, entre altres intervencions, dins del pla de regeneració i reforma del Portal Magdalena-Noguerola, que s’havia interromput per falta de recursos econòmics des de l’any 2011.

L’impuls donat per l’Ajuntament a partir del segon trimestre d’aquest 2018, ha permès renovar el carrer General Brito, refer els carrers del Riu i Maria Sauret, modernitzar el passatge Miquel Fargas o innovar la plaça del Pare Sanahuja. Unes obres que, a través d’algunes de les actuacions dutes a terme, han aconseguit una considerable millora i més sensibilització pel que fa a l’àmbit de l’urbanisme i que es plasmen en l’adaptació de renovats espais verds i altres nous de jardineria, així com diversos equipaments a favor de la sostenibilitat viària del nostre barri.

No obstant, després de felicitar l’alcalde i regidor d’Hàbitat Urbà –Sr. Larrosa– per aquesta línia d’actuació, considero important indicar que, des del meu punt de vista, convindria, abans de donar per finalitzades les obres de reforma, que el Sr. alcalde revisés in situ la seva correcta execució.

Perquè de la mateixa manera que, després d’un parell de dies de pluja, han hagut d’aixecar part del paviment de la calçada als carrers del Riu i Maria Sauret a l’entollar-se les esmentades vies per no haver donat al paviment l’oportuna inclinació envers les arquetes dels embornals, bé es podria esdevenir alguna altra deficiència encara no detectada i/o corregida. Així passa, per exemple, amb la correcta ubicació de les jardineres col·locades al passatge Miquel Fargas: unes perquè dificulten l’accés d’entrada i sortida d’algun concret garatge concernent a dos dels immobles de l’esmentat carrer, i d’altres perquè en l’hipotètic cas que es declarés un incendi en algun dels habitatges antics del carrer, els bombers es veurien amb serioses dificultats per poder accedir a l’edifici, ja que una de les jardineres està col·locada just davant de la porta d’accés.

Així mateix, diversos bol·lards pesants pertanyents a l’anterior remodelació del carrer Vila Antònia, es troben desubicats del lloc que els correspon. I de la mateixa manera tampoc no es comprèn que, dins del pla integral de reforma del barri, s’hagi obviat el tram de la vorera de l’avinguda del Segre, compresa entre els carrers Vila Antònia i General Brito, on el ferm està profusament foradat i sense ni un sol arbre dels cinc que hi havia. I finalment, un punt i a part que mereix ser tingut en consideració és la necessària vigilància del barri a fi d’evitar o, almenys, mitigar la falta de civisme d’alguns conciutadans, propietaris de mascotes, que permeten que aquestes facin les seves necessitats en qualsevol lloc sense prendre’s la molèstia de recollir els excrements.

Un fet habitual que convindria solucionar a fi d’aconseguir el necessari equilibri i harmonia entre el dret a tenir mascotes, el medi ambient, el progrés i el benestar de les persones que residim al barri de Noguerola-Segre. Deia el novel·lista, assagista i poeta anglès Aldous Huxley que “tots els homes són déus per al seu gos. Per això hi ha gent que estima més els seus gossos que els homes”. I d’acord amb el que presenciem cada matí, tarda i nit al barri, amb l’abundància de defecacions canines, deu ser veritat.

tracking