SEGRE

Jordi Martínez

Per què el teu proper vehicle serà (probablement) elèctric

ón cinc carregadors de 22 kW en què carregar del 10 al 80% la bateria de l'Smart EQ requereix menys de 40 minuts

Endesa i smart obren una xarxa de càrrega pública per anar per Eivissa amb cotxe elèctric

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

La Paeria instal·larà dos nous punts de recàrrega de vehicle elèctric. La Llei del Canvi Climàtic no permetrà la matriculació per a vehicles de combustió (dièsel, gasolina, híbrids, gas natural i GLP) a partir del 2040. El Financial Times pronostica que, a partir del 2018, la demanda de vehicles de combustió disminuirà, si bé creixeran les vendes de vehicles elèctrics. Aquestes notícies il·lustren el canvi de mobilitat que s’ha iniciat. Quins són els incentius que impulsaran aquest canvi?

  • El vehicle elèctric contribueix menys al canvi climàtic i millora la qualitat de l’aire. Segons l’Agència Europea del Medi Ambient, la contaminació causada pel vehicle de combustió provoca anualment més de 38.000 morts a Espanya. Per aquest motiu, el vehicle de combustió estarà subjecte a restriccions d’accés a les ciutats.
  • L’autonomia de les bateries dels vehicles elèctrics ja supera els 550 quilòmetres i es manté al 90% al cap de 300.000.
  • Per 1 euro en electricitat es recorren 100 quilòmetres amb un cost de manteniment molt baix. A més a més, ens beneficiem de la zona blava i també d’autopistes gratuïtes, així com d’una bonificació del 75 per cent en l’impost de circulació i de l’exempció de l’impost de matriculació.
  • El vehicle elèctric té un centre de gravetat molt baix, fet que, juntament amb un parell motor instantani, fa que la seva conducció sigui més plaent i segura.

L’escull principal és el preu de compra, que a España és superior al dels països del nostre entorn a causa de la manca d’ajuts econòmics. A França es concedeix un ajut de 6.000 euros, que pot arribar als 11.000 si es lliura un vehicle de combustió antic.

tracking