SEGRE

Resposta de l'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, a Joan Aurellano sobre el comerç a Lleida

Paer en Cap

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

He llegit amb atenció la seva carta al director en què es queixa sobre els locals comercials que tanquen a la ciutat. Com a alcalde de Lleida voldria aprofitar aquest espai per poder donar-li una resposta a les seves inquietuds.

En primer lloc, i amb les dades a la mà, cal destacar que el nombre d’obertures comercials a Lleida no ha parat d’augmentar els darrers anys, passant de 253 noves activitats l’any 2015 a 320 l’any 2018.

En el seu escrit també menciona l’existència de traves burocràtiques municipals per l’obertura de noves activitats. Sobre això, m’agradaria informar-lo que el consistori va aprovar, l’any 2017, una ordenança reguladora dels procediments d’intervenció administrativa de les obres en què s’estableix que en el 87% de les actuacions no cal demanar una llicència prèvia, sinó que les obres es poden iniciar des del moment en què es comunica a la Paeria la seva realització, la qual cosa permet accelerar el condicionament dels establiments on s’obriran activitats. A més, els promotors d’una activitat comercial poden iniciar l’activitat des del moment en què presenten la sol·licitud a l’Ajuntament de Lleida i, per tant, el temps d’espera és zero.

Estem treballant també en la redacció i impuls d’un pla de modernització del petit comerç de Lleida, que es preveu que sigui un revulsiu per generar noves inversions. Volem donar eines als autònoms i microempreses perquè el petit comerç sigui més competitiu més enllà del seu territori, incorporant aspectes com la societat digital en el comerç tradicional, impulsant centrals de compra o creant nous espais comercials de base de proximitat.

Vull recordar també l’aposta de l’Ajuntament per desenvolupar un centre comercial a l’entorn de l’estació de ferrocarril – futura estació d’autobusos, per afavorir la dinàmica comercial de l’Eix, potenciar el Centre Històric i la rambla de Ferran, i per efectuar la connexió definitiva amb els barris del Nord, especialment Pardinyes, amb la seva plena integració amb el centre urbà.

Com a Paer en Cap vull traslladar també seguretat i plena confiança al petit empresari comercial de la ciutat. Hem de treballar plegats per bastir un model comercial que avanci pensant sempre en com i de quina manera som més competitius amb caràcter territorial.

El plantejament passa perquè Lleida tingui formats comercials que avui en dia no té i que s’estan instal·lant en entorns propers. Hem de bastir la capitalitat de Lleida, fent que la gent no marxi a comprar a fora. Hem de teixir aliances amb el comerç de proximitat de la ciutat per tal d’aconseguir un mix comercial ordenat i assumible. Agraeixo, de totes maneres, les seves aportacions i treballarem per seguir millorant cada dia.

tracking