SEGRE
Els caps de llista, ahir al Beat Cafè Soul.

Els caps de llista, ahir al Beat Cafè Soul.M. MARQUÈS

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

Fa uns dies em vaig presentar com a candidata número quatre a la llista que la Crida- CUP proposarà a les properes eleccions municipals a la ciutat de Lleida. Comprenc que sóc bastant desconeguda per a la gent de Lleida, malgrat això, tinc 66 anys i un llarg historial de treball social i polític, fonamentalment en la lluita feminista. He de dir-li que em va sorprendre negativament que el seu diari publiqués la notícia sota el títol “La germana de Siurana, número quatre a la llista de la CUP”. He deixat passar dues setmanes abans d’escriure aquesta carta, però em continua sorprenent que cap de vostès s’hagi interessat a conèixer alguna cosa més de la meva trajectòria que l’anècdota familiar. No han esbrinat ni m’han preguntat qui sóc, què penso ni què volem les persones que ens oferim a treballar en un nou projecte ciutadà. És una actitud xocant.

Els treballs de Lévi-Strauss expliquen que l’estatus dels individus a les societats tribals es defineix pels vincles de parentiu que els sustenten. Aquestes no són ni les circumstàncies ni la cultura que regeixen ara a Lleida. El feminisme ha aconseguit que aquests criteris no tinguin valor jurídic ni social.

A l’any 2019 no es pot definir cap dona com a “filla de”, “germana de”, “mare o amant de”. Per això, el primer desig en aquesta nova etapa de la meva vida a Lleida és acabar amb aquesta pràctica. Que mai més, ni a mi ni a cap altra dona ens defineixin per les relacions de parentiu. Hi tenim dret! Molt cordialment.

tracking